Ukrajna felosztásáról írnak, Magyarország is érintett – az oroszok nagyon nem örülnének

2024. február 08. 08:44

Orosz lapok a háború kirobbanása óta nem először vizionálnak a „történelmi érdekeknek megfelelő” döntésről.

2024. február 08. 08:44
ZELENSZKIJ, Volodimir

Minden nagy orosz lap Ukrajna „történelmi érdekeknek megfelelő” felosztásáról ír szerb forrásra hivatkozva. A Lenta például közölte, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Románia is kész elvenni a terület egy részét, ha az ukrán fegyveres erők végleg vereséget szenvednek. 

A lapok arra is felhívják a figyelmet, hogy Moszkva ezt semmiképpen nem fogadná el, hiszen így NATO-tagországok jelennének meg a határain.

A háború kirobbanása óta nem először – és vélhetően nem is utoljára – cikkeznek erről Oroszországban, ám a valós politikai hatalommal rendelkezők nyilatkozatai alapján ez teljesen kizárható forgatókönyv, semmiféle valóságalapja nincs. Mint megírtuk, Ukrajna, sőt, Európa felosztása már 30 éve is az orosz porondon volt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Della Valle

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. február 09. 08:10
Ha nyugat-ukrajnát oda adják lengyeleknek, szlovákoknak, nekünk, akkor előbb utóbb az usa újra felfegyverzi, nátósítja, atomot telepít oda. Sem a lengyelek, sem a szlovákok és mi sem tudnánk megakadályozni, hogy atomcsapási ütköző zóna legyünk. Kb. a mi életünk árán csinálnák ugyanazt, mint most….
salmonella
2024. február 09. 07:46
Autonómia, önálló közigazgatás kell. Nem tudom minek ez a hörgés. Trianon mennyire volt igazságos?
numero1-2
2024. február 08. 23:03
Nem kell ide adniuk az a miek marad mindörrökre max ukrajnanak papirjuk van róla nekünk meg történelmünk🤣ez olyan mint szlovakia papirjuk van hogy szlovákok a felvidékei magyarok de amikor be mesz a történelmi muzeumukba es nezed a királyaikat es mind magyar az elégtétel nekem nekünk🤣🤣🤣🤣🤣
nempolitizalok-0
2024. február 08. 21:24
Ezt nyilván nem támogatják az oroszok csak akkor, ha kilépnénk a NATO-ból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!