Stoltenberg: Az ukránok újra és újra felülmúlják az elvárásokat

2024. február 22. 12:29

A NATO-főtitkár szerint „továbbra is Ukrajna mellett kell állni”.

2024. február 22. 12:29

A NATO teljes mértékben támogatja Georgia (Grúzia) szuverenitását és területi integritását, és felszólítja Oroszországot, hogy vonja vissza a georgiai területek független államként való elismerését – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Irakli Kobakhidze georgiai kormányfővel közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Minden olyan fenyegetés Oroszország részéről, hogy annektálja Georgia megszállt területeit, elfogadhatatlan”

– húzta alá. Mint mondta, a georgiai miniszterelnökkel a fekete-tengeri térség biztonságáról is tárgyalnak, amely nagyon fontos a kaukázusi ország számára. Véleménye szerint az ukrajnai háború nagy kockázatot jelent a hajózás szabadságára nézve, ami hatással van a globális élelmezésbiztonságra is.

Stoltenberg elmondta, hogy a georgiai kormányfővel a NATO és Georgia közötti partnerségről és annak továbbfejlesztéséről is tárgyalni fognak.

Üdvözölte, hogy Tbiliszi olyan területeken ért el pozitív eredményeket, mint a válságkezelés, a kiberbiztonság, a haditechnika és a biztonságos kommunikáció. A főtitkár gratulált ahhoz, hogy Georgia uniós tagjelölt ország lett, de felhívta a figyelmet, hogy Tbiliszinek folytatnia kell a reformokat és támogatnia a demokratikus értékeket.

Az orosz-ukrán háború is szóba került

„Szeretnénk, ha Georgia a demokrácia és a jólét, valamint az európai család teljes jogú tagsága felé haladna. A NATO továbbra is a Georgia oldalán áll, ezen törekvéseik megvalósítása folyamán” – jelentette ki. Az ukrajnai háborúról szólva felhívta a figyelmet, hogy

az ukrán csapatok kivonása Avgyijivkából az mutatja, hogy a helyzet a harctéren rendkívül nehéz.

 „Az ukránok azonban újra és újra felülmúlták az elvárásokat, és továbbra is Ukrajna mellett kell állni” – szögezte le.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 23. 23:37
Ja, nem lövik többé flecette gránátokkal Avgyijivkából a donyecki civileket. Ez tényleg eredmény. Na meg az is, hogy az orosz támadóerőtől rugalmasan elszakadó ukránok közül 1200 katona megadta magát. Legalább akna mentesíthetik a szét hagyott holttesteket.
Ugye most csak viccelsz
2024. február 23. 10:21
Stoltenberg: Az ukránok újra és újra felülmúlják az elvárásokat - gondolom az ukránok újabb és újabb fegyver.és pénz követelésére gondolt
julius68-2
2024. február 22. 21:57
„Az ukránok azonban újra és újra felülmúlták az elvárásokat," Az önhülyítés tipikus esete.
jooeee
2024. február 22. 20:43
Ha felülmúlják, akkor semmi baj. Feladták Avgyijivkát, úgy lehet ez is az elvárás része.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!