Kimutatta a foga fehérjét az IMF vezérigazgatója: egyáltalán nem növelné az európai gazdák támogatását

2024. február 02. 13:55

„Adni könnyű, támogatást visszavonni viszont nehéz” – jelentette ki Kristalina Georgieva.

2024. február 02. 13:55

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója arra figyelmeztet, hogy az európai kormányok „megbánhatják” a tiltakozó gazdák támogatását – írja a France 24.

Kristalina Georgieva szerint az európai kormányoknak ellen kellene állniuk azon követeléseknek, hogy nagyobb anyagi támogatást nyújtsanak a tiltakozó gazdáknak, mert lehet, hogy később majd megbánják.

„Amennyiben a tiltakozás folytatódik, és annyira sarokba szorítja a kormányokat, hogy azok képtelenek lesznek megtenni azt, ami a gazdaságuk megerősítéséhez szükséges, akkor ezt egy szép nap megbánhatják”

– fogalmazott Georgieva. 

„Egy sor politikussal, különösen pénzügyminiszterekkel beszéltem, és tisztában vannak azzal, mennyire fontos a konszolidált költségvetés.

De azt is elismerik, hogy adni könnyű, támogatást visszavonni viszont nehéz”

– mondta.

Korábban a Mandiner arról is beszámolt, hogy Daniel Freund és társai már azért is őrjöngenek Brüsszelben, mert az MCC képes a tüntető gazdákat támogatni.

Csütörtökön egy új felvétel jelent meg a TikTokon arról, hogy a magyar miniszterelnök a francia gazdákkal beszélgetett,

majd sétált egy nagyot, ahelyett, hogy az uniós vezetőkkel vacsorázott volna. A videó alatt a kommentelők azonnal elismerték, hogy az európai vezetők csak utólag kezdtek el ráeszmélni, hogy foglalkozni kellene a gazdákkal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hcs336
2024. február 04. 04:45
Mocskos vén kurva.
Kriszta67
2024. február 04. 03:35
Szemét ribanc. Kezdetben elég lenne az ukràn földben termelt amerikai szemét kitiktása az EU-ból.
bagira002
2024. február 03. 01:52
Ursula ,,értünk ,, kik ? brüsszeli jogállamiságálcába bujtatott bűnszervezetet érti .
bagira002
2024. február 03. 01:45
Ursula-Zelenszkij hazudik magukat elárulták. 50 milliárdot háború folytatásra kérték. Ursula a globali gazdi kimondta ,, Ukrajna értünk harcol,, ...... vagyon gyarapodását Zelenszkij segíti. ,,Ursula: Ukrajna 50 milliárd eurós támogatása erős üzenetet küld Putyinnak. Ukrajna 50 milliárd eurós támogatása erős üzenetet küld Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön a rendkívüli uniós csúcsot lezáró sajtótájékozatóján. “Az Európai Tanács megerősítette Európa megingathatatlan elkötelezettségét Ukrajna mellett, mivel mindannyian tudjuk, hogy Ukrajna értünk harcol. Ezért támogatni fogjuk az ukránokat a szükséges finanszírozással, és biztosítani fogjuk számukra a kiszámíthatóságot, amelyet megérdemelnek” – hangsúlyozta Von der Leyen.,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!