Ukrán lap: Túléltük a Covidot, azt is túl fogjuk, ha Orbán lesz az Európai Tanács elnöke

2024. január 09. 19:09

Szokatlanul reagáltak az ukránok a lehetséges Orbán-vezetésre.

2024. január 09. 19:09
null

Úgy tűnik, a lehetséges brüsszeli Orbán-vezetés híre az ukránokat is kiakasztotta, erre enged következtetni, hogy az Unian azonnal meg is szólaltatott fél tucat szakértőt az üggyel kapcsolatban. 

Az egyikőjük, bizonyos Volodimir Horbah, aki szerint Orbán már csak azért sem valószínű, hogy vezetheti az Európai Tanácsot, mert „a Tanács összes tagja, az Európai Bizottság, a brüszeli bürokrácia évek óta küzdenek Orbán ellen, szankcionálják az országot”. Azt sem zárta ki, hogy „Orbán viselkedése miatt” akár a magyar soros elnökséget is egy az egyben késleltethetik.

Viszont ha a magyar miniszterelnök valóban az Európai Tanács elnöke lesz, úgy egy másik szakértő, Olekszandr Merezsko szerint

ez bizonyos kockázatokkal jár Ukrajna számára”

Ő ugyanakkor bízik az „uniós intézmények szilárdságában”.

Dmitro Kuleba külügyminiszter szavait is idézi az Unian, aki azt mondta: „még ha Orbán lesz is a vezető hat hónapra, túl fogjuk élni”.

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. január 16. 12:50
Az uniós intézményei szabadsága azt jelenti hogy NEM AZ UKIk döntenek hogy mikor mire ad az unió pénz....
bagira002
2024. január 10. 09:57
Covid ügy felmelegített töltött káposzta ,vagy Ursula Ámrikából ismét kapott sms-t a lóvé útban aztán hirtelen sms eltűnik. Merkel-Ursula a Lenin Hitler nyomdokaiba léptek.
bagira002
2024. január 10. 09:52
Ursula mennyit vágott zsebre a Kaili tele bőröndből mennyivel vesztegették meg , vagy a görög bűntársánál üdülés közben volt pénzosztás ??
palinka-0
2024. január 10. 09:49
Túlélik hamar, aztán jöhet a fellendülés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!