Kifakadt az Allianz vezére Davosban: A politikusok mindent meg akarnak menteni a világon, csak az embereket felejtik el (VIDEÓ)

2024. január 20. 10:38

Állítása szerint világszerte boldogtalan szavazókkal találkozik.

2024. január 20. 10:38

A Davosban rendezett Világgazdasági Fórum (WEF) 54. éves összejövetelén 120 ország közel 2800 vezetője vitatta meg a legégetőbb, a világ polgárait leginkább érintő témákat, mint például a klímaváltozás, a mesterséges intelligencia vagy a vírusjárvány.

Az eseményen Oliver Bate, az Allianz vezérigazgatója meglehetősen kritikus álláspontot fogalmazott meg. 

„Nagyon nehéz elmagyarázni a lakosságnak, hogy a vonatok nem járnak időben, az iskolák nem működnek, de mi megpróbáljuk megmenteni Szíriát, Afrikát, a világot.

Mindent megmentünk, kivéve azokat az embereket, akik minden nap dolgoznak.

A hivatalos álláspont szerint nem kell aggódni a klímaváltozás miatt, nem kell aggódni az infláció miatt, nem kell aggódni Putyin miatt, majd a vezetők minden kontrollálnak. Ezt mondják, de nincs így!” – mondta Oliver Bate, az Allianz vezérigazgatója a politikai prioritások meghatározásáról.

Fotó: képernyőmentés

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 20. 15:59
Az inflációt tényleg vezetők kontrollálják. Ezért létezik. A vezetők nélkül nem lenne infláció. 1 Napoléon arany még ma is éppen 1 Napoléon aranyat ér. Nem tudják a vezetők elinflálni. De az aranykoronát sem! Hiába szeretnék. https://www.youtube.com/watch?v=n73Etnp0ZQw Ez a forintról, euróról, dollárról sajnos nem mondható el. Az infláció nem istencsapása, azok csinálják, akiknek kiváltságuk van fedezetlen pénzt kibocsátaniuk, azaz a hatlmon lévő politikusok és a bankárok. Senki más. Tehát nem a boltosok, nem a multik, nem a gazdaság. A gazdaság nem tud pénzt "nyomtatni". Nincsen joga ehhez. Nem azért van infláció, mert a boltos árat emel, hanem azért emel a boltos árat, mert infláció van. Mennyivel emelkedtek az árak az utóbbi 1, 10, 100 évben aranykoronában? Ja, hogy kb. semennyivel! Azért csinálja a hatalom az inflációt, hogy még jobban kifossza a gazdaságot, a népet a normális adókon felül is. Egy tisztességes államban ha ott béke van, akkor semmi szükség nincsen inflációra.
Akitlosz
2024. január 20. 15:45
„Nagyon nehéz elmagyarázni a lakosságnak, hogy a vonatok nem járnak időben" Mert miért? Sohasem jártak a vonatok időben. Ugyanazokon a síneken közlekednek. Csak nem egyszerre. Ha csak az egyik késik akármiért, akkor továbbgyűrűzik a többire. Megvárja a csatlakozás, az ellenvonat és sokszorozódik tovább a hatás. Meg aztán olyan rosszak a sínek, hogy sebességkorlátozások vannak. A vasút XIX. századi technológia. Már régen elavult. A modern vonatok már 600 km/h sebességet IS tudnak. Az egész XIX. századi vasutat le kellene bontani és modernet építeni helyette. Nem unják még azt a sok halottat a vasúti átjárókban? A fénysorompó rendben működött. Hát ez nem vigasztal meg senkit.
Akitlosz
2024. január 20. 15:36
Az ipse a saját üzleti érdekeit nézi. Az életbiztosítás a legjobb üzlet. A biztosítóknak.
Akitlosz
2024. január 20. 15:35
Az emberekből sok van és egyre több. Mindenből meg kevés van és egyre kevesebb. Nem elfogadható a farkasok kipusztítása Európából. És a medvéké sem. Meg ne magyarázza már ez az alak, hogy a felesleges muzulmán terroristák ezrei, a négerek milliói többet érnek Európában, mint száz vagy akár ezer farkas, kik nélkülözhetetlenek az ökoszisztéma fenntartásához! Vízből, olajból, szénből, uránból stb. sem lesz több. Miközben egyre több ember jut egyre kevesebbre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!