Davosban már Trump az elnök, de ez jó, mert itt mindig tévednek – Alex Soros odaszúrt a Világgazdasági Fórum résztvevőinek

2024. január 19. 17:29

A svájci gazdasági eseményen is az amerikai elnökválasztási esélyeket fejtegette a tőzsdespekuláns fia.

2024. január 19. 17:29
null

„Davosban már most Donald Trump az elnök. De ez jó dolog, mert a davosi közös vélekedés mindig téves”mondta Alex Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke pénteken a Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén, szúrta ki a Telex.

Ezt is ajánljuk a témában

Amit Alex Sorosról tudni érdemes: partizás, LMBTQI-aktivizmus és ellenzéki kötődések

Soros György fia, Alexander Soros, aki most már deklaráltan is a milliárdos spekuláns örököse, több szálon is kötődik Magyarországhoz: 2019-ben részt vett és felszólalt a CEU diplomaosztóján, 2021-ben az SZFE-ügyben hallatta a hangját, tavaly pedig sajtóhírek szerint összefuthatott Karácsony Gergely főpolgármester volt főtanácsadójával, Korányi Dáviddal.

A tőzsdespekuláns fia – aki szerint Biden még mindig elég jól áll – úgy véli, hogy ha a „demokratikus intézmények kitartanak”, akkor Trump elveszíti majd a választást. „Ha elveszíti ezt a választást, akkor is ő lesz a republikánus jelölt 2028-ban és talán még 2032-ben is” – mondta Soros György fia, elfeledkezve arról, hogy az exelnök már a 78. évében jár.  „Mi a kiút számára? Vagy a börtönben végzi, vagy a hatalomban, nem fog visszavonulni valami csendes kis tengerpartra” – tette hozzá Alex Soros, 

aki arra biztatta a demokrata elnököt: ne engedje el a két billegő államot, Arizonát és Georgiát.

De valójában, ha egy államot akarunk nézni, amely tényleg megmutatja, hogy hol tart a választás, az Wisconsin, mert ha Joe Biden képes megnyerni Wisconsint, abból annak kell következnie, hogy megnyerte Pennsylvaniát és Michigant” – fejtegette a tovább az amerikai elnökválasztás esélyeit Svájcban Soros, aki ezzel a megállapítással zárta gondolatait: „Bidennek valójában van egy különleges előnye a polarizált választási környezetben, mégpedig az, hogy nem polarizál”.

Nyitókép: Alex Soros Facebook-oldala

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 20. 12:13
Miért legyen Amerikának jobb?! Minket a csüngőhasúval ver a jóIsten,akkor nekik legyen a pojáca! 😉
polárüveg
2024. január 20. 01:42
Ilyen az élet: George Soros örököse kategóriákkal van elmaradva képességekkel. Ezt a generációs váltást szokták degenerációs váltásnak hívni, mert az emberi értékek torzulásával az egyéni kvalitások is eltorzulnak. Alex Soros úrnak pedig valószínűleg már örököse se lesz. A természet versenye így igazságos, mert kiegyensúlyoza a kilengéseket. Akár akarjuk, akár nem.
pollip
2024. január 19. 20:55
Sanyi nem rendelkezik annyi ésszel, mint az apja. Nem sokáig fog megélni abból önállóan , amit az apja teremtett meg a számára.
KK75
2024. január 19. 20:27
Buzi egy világ ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!