Hatalmas tüntetéssorozat lesz holnap, hétfőn Németországban

2024. január 07. 17:34

Sokan attól tartanak, elszabadulnak az indulatok.

2024. január 07. 17:34
null

Holnap Németország-szerte a barikádokra vonulnak a gazdák, autópálya-blokádok, gyűlések, tiltakozó akciók, más demonstrációk várhatóak, tiltakozva a kormány politikája ellen – számol be a Bild, amely egy térképen bemutatja a 21 várható helyszínt. A gazdaszövetség több tízezer traktoros részvételére számít, számos vendéglős, teherautósofőr és kiskereskedő is bejelentette, hogy részt vesz ezeken a megmozdulásokon, ráadásul a mozdonyvezetők is újra sztrájkolhatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Németországban attól tartanak, hogy a tüntetések teljesen eldurvulhatnak, s egyre nagyobb a nyugtalanság, 

hogy kik vonulhatnak fel a tüntetőkkel együtt a jövő héten. Mozgósításra szólít fel a szélsőjobboldal, újra megjelentek náci utalásokat tartalmazó képek, amelyek erőszakkal fenyegetnek. Az AfD is felszólítja támogatóit, hogy vegyenek részt a tüntetéseken.

Nyitókép: STEFAN PUCHNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. január 08. 12:47
Merkel - Ursula háborúbűnösök felelősségre vonását követeljétek , két főbűnös miatt Európa tönkre ment . Ukrajnából vonuljanak ki , eu éléről Ursulát váltsák le.
states-2
2024. január 07. 22:34
Úgy látszik, mégse kajálják annyira a németek a neokommunizmust?
akkor ki
2024. január 07. 22:24
A tik tok tele van a német felkelésről készült videókkal! Érdemes megnézni, komoly, nagyon komoly, remélem elzavarják a libsi CIA ügynököket!
FreeEurope
2024. január 07. 22:11
Wir schaffen das. Hol van Merkel (b)anya?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!