„Fantasztikusak vagytok! Itt szabadok vagyunk!” – így reagált Morawiecki a varsói megmozdulásra

2024. január 11. 17:23

Akár több százezren is jelen lehettek Varsó utcáin.

2024. január 11. 17:23

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csütörtök délután négykor vette kezdetét az a demonstráció a lengyel fővárosban, amelyet még a múlt héten Mateusz Morawiecki, nemrég leköszönt lengyel miniszterelnök hirdetett meg a Szejm elé. A PiS politikusa felhívásában úgy fogalmazott: 

Nem engedhetjük meg, hogy a demokratikus szabályok megsértése új normává váljon”

Hatalmas tömeg gyűlt össze a lengyel fővárosban

A közösségi médiába is számos videó felkerült. Ezek egyikét osztotta meg Morawiecki is. A felvételen több ezres tömeg tartott a parlament felé. A videóhoz a politikus azt írta kísérőszövegként:

Fantasztikusak vagytok! Itt szabadok vagyunk!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 12. 13:12
ABBAN AZ ORBANISZTÁNBAN NINCS JOGBIZTOBSÁG, ahol a bűnt elkövetett kormánypárti képvselők szabadon megúszhatnak minden aljasságot, lopást, egyéb bűnt. Lengyelország - A NÉP AKARATÁBÓL - a demokratikus JOGÁLLAM irányába mozdult el. Alig egy hónapja állt fel a lengyel kormány, de a választásokon A NÉP akaratából megbukott jobboldal máris erőszakkal akarja visszaszerezni a hatalmat. És még demokráciáról papolnak. "A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE" Úgy látszik, ez nem csak Magyarországra érvényes.
Krupp Skya
2024. január 11. 22:19
És nem húzták karóba Tuskót? Ennek nem lesz jó vége.
Tommaso
2024. január 11. 19:56
Csak nem az utcán akarnak KORMÁNYT DÖNTENI???????????? Hol marad akkor a demokrácia? És hol marad a lengyel nép többségének véleménye?
eref
2024. január 11. 19:32
2006-ban Gyurcsány tavasszal nyert, szeptemberre megbukott. Lemondás helyett még (a libással együtt) kihúzta béna kacsaként 2010-ig, az ország jeges gyűlölete mellett, hogy aztán személyében végleg, politikai családja pedig évtizedekre eltűnjön a hatalom közeléből. Tuskra is ez a sors vár, bár ma még változtathatna. De nem fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!