A NATO vezetője kijelentette: Ukrajnát teljes jogú tagként meg kell hívni a szövetségbe

2024. január 29. 07:57

Jens Stoltenberg vörös posztót lebbentett az oroszok előtt.

2024. január 29. 07:57

A Fox News-nak adott interjút Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára vasárnap, szemlézi az Ukrainszka Pravda. Az interjúban konkrétan elhangzott, hogy Ukrajnának idővel fel kell ajánlani a NATO-tagságot – vagyis azt, ami ellen Oroszország kvázi a háborút indított, és nagyjából mindent megtenne ellene.

Stoltenberget meg is kérdezték, hogy Ukrajna felvétele háborúhoz vezethet-e a NATO és Oroszország közt. „Norvégiából származom, határosak vagyunk Oroszországgal. Amikor Norvégia a NATO tagja lett, akkor a Szovjetunió provokációnak nevezte ezt. Ám ez nem provokáció, minden szuverén nemzetnek joga van dönteni a saját útjáról. Ez a jog létezik Norvégiában, létezik Svédországban és Finnországban, és létezik Ukrajnában is” – válaszolta.

Hozzátette: 

nem szabad engedni, hogy Vlagyimir Putyin elérje céljait Ukrajnában, mert ezzel például Kínát is felbátoríthatja

 Tajvannal kapcsolatban.

Majd a főtitkár ezt mondta: „Helyes dolog, hogy mi (vagyis a NATO) és az Egyesült Államok Ukrajnát támogatja, és egy bizonyos ponton 

meg kell hívni őket, hogy a szövetség teljes jogú tagjává válhassanak”

A NATO tagállamai tavaly, a vilniusi csúcstalálkozón nem hívták meg Ukrajnát a szövetségbe, viszont közölték a meghívás feltételeit.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. január 31. 10:59
Ezek tényleg már az eszüket vesztették. A 3. világháborút akarják kirobbantani mindenáron???
edusos
2024. január 29. 16:44
De, most komolyan! Normális ez a csávó?
950BD1
2024. január 29. 16:41
Én csak Stoltenberg kéz/testmozdulatait néztem párszor beszéd közben. Biztos vagyok benne hogy ez az ember nem 100-as.
Korrupt Kornél
2024. január 29. 16:10
SToli, a gond csak az, hogy ti, norvégok nem vagytok szuverén nemzet amerikai gyarmat vagytok! Így ez a mondásod hazugság! : szuverén nemzetnek joga van dönteni a saját útjáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!