Tisztázódott egy részlet Prigozsin lehetséges utóda kapcsán a Wagner élén

2023. augusztus 27. 12:32

Helyretették a médiában megjelent híreszteléseket.

2023. augusztus 27. 12:32

Viktor But a „halál kalmára” néven is ismert korábbi orosz KGB őrnagy és fegyverkereskedő (akinek nemrég festészeti kiállítása is nyílt – a szerk.) asszisztense interjút adott a gazeta.ru nevű portálnak, ebben cáfolva a médiában megjelent információt, miszerint főnöke a Wagner-csoport új vezetője Prigozsin halála után.

A férfi szerint az információ „képtelenség”. „Ez baromság. Nincs itt semmi, amit kommentálni kellene. Ez csak egy badarság. Valaki bedobott egy álhírt, ami terjedni kezdett” − mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint a lap emlékeztet: Butot 2008 márciusában tartóztatták le Thaiföldön, két és fél évet ült egy bangkoki börtönben, majd kiadták az Egyesült Államoknak, ahol őrizetbe vették. 

2022. decemberében aztán Viktor Butot elcserélték az Oroszországban letartóztatott Brittney Griner kosárlabdázóra, 

így térhetett végül vissza Oroszországba.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. augusztus 27. 15:22
Viktor But nem a "halál kalmára", hanem egy szimpla fegyverkereskedő üzletember. Jóval kevesebb fegyvert szállított, mint az Egyesült Államok. Ezen az alapon az Usa a legnagyobb kalmár halálfronton.
macskusz-4
2023. augusztus 27. 15:11
Prigó nem pótolható.
macskusz-4
2023. augusztus 27. 15:10
Esetleg a Nagy Doromboló nevű oroszlánt tudnák odatenni, de ő nem hülye.
macskusz-4
2023. augusztus 27. 15:09
Nem is lesz utódja. Nem vállalja senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!