Washingtonnak tetszik az uniós döntés a csatlakozási tárgyalásokról

2023. december 15. 16:02

Az Egyesült Államok szerint erős üzenetet küldött Brüsszel.

2023. december 15. 16:02
null

Az Egyesült Államok történelmi pillanatnak tartja Európa és a transzatlanti kapcsolatok szempontjából az Európai Tanács ülésén az Európai Unió bővítéséről hozott döntéseket – közölte a washingtoni külügyminisztérium pénteken.

A külügyi szóvivő, Matthew Miller által jegyzett közlemény szerint az Egyesült Államok üdvözli a döntéseket, amelyek erőteljes megerősítésként szolgálnak az Európai Unió tagjelöltjei, illetve a tagjelölti státuszra várakozó országok számára az európai jövőt illetően.

„A csatlakozási tárgyalások megnyitása Ukrajnával és Moldovával, valamint a tagjelölti státusz megadása Georgia számára, és a csatlakozási tárgyalások elindítására vonatkozó ígéret Bosznia-Hercegovinával, amikor teljesíti a szükséges feltételeket, reményt és ösztönzést jelent ezen országok és polgárai számára a szükséges reformok folytatásában” – fogalmaztak az amerikai közleményben, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok erőteljesen támogatja az Európai Unió bővítési folyamatát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. december 18. 01:00
hogy a faszba ne, ok diktaltak korrupt lakajaiknak
pipa89
2023. december 16. 08:41
Washingtonnak tetszik. Ja, tudjuk, hogy ez a döntés, az egész háború Mammoné, miatta, érte és az imádott extraprofitért, no meg a Világállam, a világhatalom megszerzéséért zajlik. Köszönjük meg Washingtonnak, hogy Ukrajnát kihasználva Európát tönkretette. Fulladjatok bele a négyszeres árú gázba, az extraprofitba és vigye az ördög a lelketeket a sok európai ember erőszakos halála és családjaik fájdalma miatt kénköves pokolba!
Ne szájalj
2023. december 15. 17:19
Ja, ki nem szereti mas farkaval verni a csalant?
jooeee
2023. december 15. 17:17
Reméljük az oroszok bekebelezik az egészet és nem kell Ukrajnával foglalkozni. Csak pénzkidobás volt az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!