Nincsenek szavak: nem gyűlölködés a zsidók kiirtására való felbuzdítás a Harvard, az MIT és a Pennsylvania egyetem vezetői szerint

2023. december 06. 08:24

A népirtásra való felhívás megítélése az amerikai egyetemek szerint „a kontextustól függ”.

2023. december 06. 08:24

Republikánus politikusok és a Visegrád24 is beszámoltak közösségi oldalaikon arról, hogy a Harvard, az MIT és a Pennsylvania egyetem vezetőinek a következő kérdést tették fel eskü alatt kongresszusi meghallgatáson az antiszemitizmusról: 

Megsérti-e a zsidók kiirtására való felhívás az egyetemük magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat?

A meghallgatás annak kapcsán történt, hogy vizsgálják a fenti egyetemeken rendszeres palesztinpárti, zsidóellenes megjegyzéseket, s emiatt bekérették a három egyetem vezetőit. Az egyetemi vezetők válaszai megdöbbentették a jelenlévőket.

A kérdező annyira megdöbbent a válaszoktól, hogy újra és újra feltette mindegyiküknek ugyanazt a kérdést, és ők újra és újra ugyanazokat a válaszokat adták.

Röviden, lényegében ezt válaszolták az egyetemi vezetők: az, hogy megsérti-e a zsidók kiirtására való felhívás az egyetemük magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat 

„a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átcsap-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók megölésébe.

A kongresszusban elhangzott tanúvallomás kapcsán, a biztonság kedvéért idemásoljuk a népírtás fogalmát: „Egy adott nemzethez vagy etnikai csoporthoz tartozó emberek nagy számban történő, szándékos meggyilkolása azzal a céllal, hogy elpusztítsák ezt a nemzetet vagy csoportot.”

Ez az eset is jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben az újbaloldali mozgalmak teljesen átvették az irányítást az amerikai egyetemek többsége felett,

ezek a radikálisan antiszemita, és terrorizmust támogató mozgalmak pedig sakkban tartják az intézmények vezetését,

emiatt még az ilyen egyértelmű kérdésekben sem mernek egyenes választ adni, hiszen amint megteszik, azonnal az agresszív baloldali aktivisták céltáblájává válnak. 

Nyitókép: X

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. december 07. 17:57
Az a nagy bajom ezzel, hogy a képviselőnő nem bírta kimondani a kérdések után minden alkalommal, hogy ha a "yes" vagy "no" szón kívül mást mer kimondani az adott banya válaszként, akkor elviteti és egy cellába záratja, amíg meg nem jön az illető esze (és persze ott meg is korbácsolják kicsit, hogy felgyorsítsák a folyamatot). Ezt nagyon hiányoltam. Én (mint vérbeli magyar) mondtam volna.
templar62
2023. december 06. 21:21
PROVOKÁCIÓ
templar62
2023. december 06. 21:20
Provokávió
Roadkill
2023. december 06. 19:09
akkor hirdessék meg, hogy "halál az összes buzira és egyéb queer förmedvényre!" nézzük akkor mi lesz a vezetés véleménye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!