Magas rangú orosz forrás: megkezdődhetnek a béketárgyalások Ukrajnával

2023. december 05. 10:26

Az Izvesztyija orosz lap magas rangú forrásra hivatkozva azt írja, Oroszország készen áll a béketárgyalások megkezdésére Ukrajnával, és azt sem felejtette el, hogy korábban a magyar kormány helyszínt is ajánlott az egyeztetésekre.

2023. december 05. 10:26
null

Több cikkben is a lehetséges orosz-ukrán béketárgyalások megkezdésével foglalkozik az orosz Izvesztyija, a lapnak egy magas rangú forrás azt mondta, Oroszország készen áll az egyeztetésekre Ukrajnával, akár valamelyik nyugati ország területén is.

A beszámolók emlékeztetnek: korábban a magyar kormány felajánlotta, hogy Budapest szívesen otthont adna a béketárgyalásoknak, ezt az oroszok nem is felejtették el.

Ám az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta, egyelőre úgy látja, Ukrajna és nyugati szövetségesei nem hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni.

„Nem fogunk senki után futni" – jelentette ki a forrás az orosz lapnak, míg az orosz külügyi tárcától Rodion Mirosnyik azt mondta, nagyra értékelik Magyarország szándékát, hogy segítene megállítani a vérontást, de a közvetítés csak egy dolog, a békéhez szükség lenne arra is, hogy a nyugati országok ne követeljék továbbra is a harcok folytatását Ukrajnától.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Alexey Danichev

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 05. 18:39
Sok helyre nem mehet, de ha ide is jönne hozzánk, akkor is a nemzetközi lipsik követelnék, hogy tartóztassuk le, mert náluk otthon elfogatóparancs van. Amúgy ugyanők nem is akarnak tárgyalni. Vagy a ruszkik maguktól hazamennek, vagy az ukránok Vlagyivosztokig űzik őket. Legalábbis ez az eszme és az elmélet.
Dixtroy
2023. december 05. 13:09
"korábban a magyar kormány felajánlotta, hogy Budapest szívesen otthont adna a béketárgyalásoknak, ezt az oroszok nem is felejtették el" Remek és mi van a faszom elfogatóparanccsal? Azt visszavonják, vagy figyelmen kívül hagyjuk, vagy hogyan is van az? Dél-Afrikába se ment el, kerülendő a dolog kipróbálását..
Chekke-Faint
2023. december 05. 13:01
Dollár támogatás nuku, akkor talán próbálkozzunk meg a békével. Micsoda eredeti és egyedi gondolat.
istvanpeter
2023. december 05. 12:55
De teljesen nyilvánvaló, hogy a ha egyszer az ukránok betiltották az orosz nyelvet és kultúrát, akkor sok millió ukrajnai orosz csatlakozhasson az anyaországhoz. Gondolom ez lehetne a béketárgyalások egy legfontosabb kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!