Halálos fenyegetést kapott a Dárdai játékosát kiállító bíró (VIDEÓ)

2023. december 19. 13:25

A játékvezető civilben rendőrként dolgozik.

2023. december 19. 13:25
16 December 2023, Berlin: Soccer: Bundesliga 2, Hertha BSC - VfL Osnabrück, Matchday 17, Olympiastadion. Hertha coach Pal Dardai (r) discusses with referee Patrick Ittrich. Photo: Soeren Stache/dpa

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető, miután a Hertha BSC szombati bajnokiján a hajrában kiállította Florian Niederlechnert. A Dárdai Pál által irányított berlini csapat gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó VfL Osnabrückkel a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a magyar edző támadója pedig válogatott szitkok között vonult le a pályáról.

A német lapok szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy 

meg fogja ölni”, majd azt írta neki, „szégyent hoz a német futballra”.

A Hertha támadója már hat gólnál jár a szezonban, most azonban eltiltása miatt pihenhet egy keveset. A bajnoki meccsen előbb egy kemény belépő után csak sárga lapot kapott, a VAR viszont jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt. A bíró ezt követően megváltoztatta döntését és piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Srácok, ti őrültek vagytok, sz*r videózás!”

A fővárosiak vezetőedzője, Dárdai Pál is kommentálta a történteket. Nem meglepő, nem értett egyet a játékvezető döntésével.

Az az érzésem, hogy rossz döntést hozott a játékvezető. Kétszer is előnyszabályt adott, de aztán pirosat mutatott be. Sajnálom, ez így nem működik.”

– fogalmazott a magyar szakember.

Ittrich azóta elárulta, hogy a fenyegetés szerzője közben bocsánatot kért tőle...

Fotó: Soeren Stache/DPA PICTURE-ALLIANCE via AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pernahajder
2023. december 19. 13:27
Billy a viharban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!