Az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzása idején csak egy dolog érdekelte: „mit csinálnak a FIDESZ-esek, azok az okos fiatal gyerekek?”

2023. december 02. 14:45

Tevékenységének talán legnagyobb eredménye, hogy megnyitotta az Egyesült Államok és a világ számára Kínát.

2023. december 02. 14:45
Kissinger
Csóti György
Facebook

„Elhunyt Henry Kissinger, a XX. század második felének kiemelkedő, világpolitikát meghatározó  külpolitikusa. 

Száz esztendős volt az élete végéig aktív, nagyformátumú államférfi. Két amerikai elnök jobbkeze és számos további tanácsadója volt. Tevékenységének talán legnagyobb eredménye, hogy megnyitotta az Egyesült Államok és a világ számára Kínát. Legutóbb az orosz-ukrán háború kapcsán kritizálta Washington tevékenységét, követelte a fegyverszünetet és a mielőbbi békekötést, hangsúlyozva, hogy Oroszországnak engedményeket kell adni.

74 éves nyugdíjasként időt szakított arra, hogy irodájában, az egyik New York-i felhőkarcoló legfelső emeletén, fogadja a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökségét. Az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzása idején csak egy dolog érdekelte Magyarországgal kapcsolatban: »mit csinálnak a FIDESZ-esek, azok az okos fiatal gyerekek?« A bizottság SZDSZ-es elnöke és MSZP-s alelnök társam nem hitt a fülének. Én meg élvezettel őrzöm ezt az emléket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Thomas Peter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ghelmddfd
2023. december 02. 18:35
kormányzása idején csak egy dolog érdekelte: „mit csinálnak a FIDESZ-esek, azok az okos fiatal gyerekek?” ---------------------- 1. Krümmungja stak a libcinek van, a magyarnak regerda. 2 Írva stak. 3. Dolog? A Schuld, az a dulgd, a dligi. 4. Érdekel? Ilen hang nem van,er és ár stuma van, az érdek egy sklavenaufstandi hang. 5. Csinál? Jevevényhang, volna, de a regályos hangváláts: st úgyírt cs. 6. Olyan hang, nem van, hogy okos, ez egy halandza, az ok az unk, okáz, ucit, szokás, szokni, dúrgerni. 7. Nem gyerek, hanem barna magyarul.
dryanwolf
2023. december 02. 18:04 Szerkesztve
»mit csinálnak a FIDESZ-esek, azok az okos fiatal gyerekek? "Annyit tudok mondani, hogy majorság épül..." - nem kicsit, nagyon.
falcatus-2
2023. december 02. 17:00
Kissinger: „A Nyugat számára Vlagyimir Putyin démonizálása nem politika; ez egy alibi annak hiányára” „Aki uralja az olajat, egész nemzeteket képes uralni, aki uralja az élelmiszert, az uralja az embereket is. „Az olaj túl fontos ahhoz, hogy az irakiakra bízzuk” "A kommunizmusnál, csak egy rosszabb van, az ami utána jön." "Kizárt, hogy jövő héten válság legyen. Már betelt a naptáram."
Sanyi72
2023. december 02. 16:28
Hát ha ez igaz,a faszért vártál ennyi évet,hogy elmondd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!