A német bankárok ügye újabb álmatlan éjszakákat okoz Scholznak

2023. december 20. 19:04

Adócsalási botrány kezd kialakulni a német kancellár körül.

2023. december 20. 19:04
null

Ahogy korábban megírtuk, az utóbbi időben komoly nehézségekkel kellett szembenéznie a német kormánynak: egyrészt a sajtóban növekvő koalíciós feszültségekről lehetett olvasni a baloldali-liberális kormánykoalíció kapcsán, másrészt pedig a jövő évi költségvetés tervezése sem ment zökkenőmentesen. 

Mindezek után most Olaf Scholznak most korábbi polgármesteri időszaka miatt kell magyarázkodnia, a Financial Times értesülései szerint ugyanis Scholz idejében a város elengedte egy bank adótartozását.

A lap értesülései szerint Németország egyik legrégebbi magánbankjának társtulajdonosa diszkréten lobbizott Olaf Scholznál egy adóügyben, még 2016-ban.

Ekkoriban Scholz Hamburg polgármestere volt, Christian Olearius, a MM Warburg elnöke ebben az időben többször is találkozott vele, hogy adóengedményt kérjen a bank számára. Annak ellenére, hogy Olearius mindent elkövetett annak érdekében, hogy megvédje a jelenlegi kancellárt, a bankár nyilvánosságra került naplói politikailag komoly károkat okozhat a német vezetőnek. 

A vádhatóságok által lefoglalt és az adóügyekkel kapcsolatosan részletesen idézett naplók azokról a találkozókról szólnak, amelyekkel kapcsolatban Scholz azt állítja, hogy nem emlékszik rájuk. A szeptemberben, Bonnban megkezdődött tárgyalás jövő évig is eltarthat. Az eljárás során további kompromittáló részleteket napvilágra kerülhetnek, miközben a kancellárnak koalíciós vitákkal, alacsony népszerűségi mutatókkal, és az egyre romló európai gazdasággal is meg kell küzdenie.


***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Michele Tantussi / Getty Images

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2023. december 22. 13:00
Már megint mi rossz fát tett a tűzre, hogy megint elővették?
orwell-1985
2023. december 21. 14:20
olafka olyan korupciós mocsárban tapsikál amelyböl, ha a törvény szava DE-ben valamit is érne, már csak az ügyészség tudná kiszedni azzal, hogy tüstént lecsukatja. Angela pénzügyminisztere volt amikor kitört a WIRCARD botrány. ez a , kamu, pénzkezelő cég rohamos pénzügy sikernek örvendett, olyannyira, hogy a FT ujságírója odaszólt a STERN kolegáknak, hogy nézzenek utánna mert ez felettéb gyanús. visszaszóltak, hogy DE legnagyobb könyvizsgáló cége átvilágította és minden OK az FT ujságíróját beperelte a WC és megbüntették. a sikert az Angela-Scholz páros hirdette világszerte azzal a céllal, hogy a távolkeletiek fektessenek a WC-ba. egy singapuri pénzintézet uténnanézet és kiborúlt a bili. mire a rendőrség elindúlt a tulaj eltűnt 2miliard ojró készpénzel, bécsböl repülőn. Angela Olafot lökte az ujságírók elé aki kötetlen hülyeségeket mantrázott. a befektetők 1 híján 20milijárdot veszítettek, 1 gyanúsított van szabadlábon és már senki sem említi a botrányt. korupció DE-ben? ugyan már
Kormánypárti2
2023. december 20. 20:45
Meglepődtünk? De ugye Magyarország nem yogállam?
sober
2023. december 20. 20:42
jó reggelt FT! Pontosan nem tudom mikor, de 1-2 ? éve ettől volt hangos (hogy ez a barom kancellár meg a bank...) minden és mindenki! ez a világ tele van idiótával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!