Szlovák lap: Az EU-nak van „B-terve”, ha Magyarország megvétózza az Ukrajnának szánt 50 milliárdos segélycsomagot

2023. november 13. 11:59

Saját segélycsomagokban állapodhatnak meg Kijevvel a tagállamok.

2023. november 13. 11:59
null

Meg nem nevezett uniós tisztviselők szerint az EU képes lesz megtalálni a módját annak, hogy segítsen Kijevnek egy magyar vétó esetében is, írta a Reuters, és nyomán az Aktuality.sk.

Mindez azért is érdekes, mert eközben az olasz Il Foglio arról írt, hogy a magyar vétó egy leküzdhetetlen akadály.

Ezt is ajánljuk a témában

 Az Európai Bizottság javasolja a blokk közös  hétéves költségvetésének kiigazítását, hogy 2024-2027-re 50 milliárd eurós segélycsomagot lehessen létrehozni Ukrajnának. Ez további pénzügyi támogatást jelentene Kijevnek, mivel a jelenlegi finanszírozás idén lejár. Amennyiben Magyarország megvétózza az Ukrajnának nyújtandó javasolt  támogatást, az Európai Bizottságnak van egy terve arra, hogy Kijev rendelkezésére bocsássa a tervezett forrásokat. Két uniós forrás arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy az EU felkérte az egyes tagállamokat, hogy állapodjanak meg Kijevvel a saját segélycsomagjaikról, amelyek együttesen ugyanekkora összeget tennének ki, olvasható a cikkben.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Frederick Florin / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. november 14. 16:34
Joguk van ezeknek az ovisoknak /butáknak támogatást kérni,kik akarnak adakozni,azaz emiatt többet befizetni 1-100% al akár csak legyen adakozó. Szerintem
citromosParizer
2023. november 14. 08:35
így van, semmi értelme ezeket a senkiházi bürokratákat is bevonni és közösen eladósodni. minden állam intézze maga, ahogy akarja, olyan feltételekkel, ahogy akarja. aztán majd boltolja le a hazai tüntetőkkel, hogy miért támogatja jobban azokat az ukránokat, akikhez semmi közük, mint a saját polgáraikat :D bár lehet, hogy pont ez volt a cél, hogy ne hőbörögjenek a cseh, holland, portugál emberek, mert nem a kormányuk, hanem az EU intézte volna
szilvarozsa
2023. november 14. 07:01
Ez így rendben van. Aki hülye, haljon meg!
nitsahon
2023. november 13. 20:22
Fizessenek akik FELESLEGES FORRÁSAIKAT TOWÁBBI ÖLDÖKLÉSEKET OHAJTANAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!