Szélesedik a tiltakozás: blokád alá került az egyik legforgalmasabb átkelő is a lengyel-ukrán határon

2023. november 27. 21:44

Mezőgazdasági dolgozók is csatlakoztak a kamionosokhoz.

2023. november 27. 21:44
null

Lengyel mezőgazdasági dolgozók és kamionosok vették blokád alá az egyik legforgalmasabb ukrajnai határátkelőt – írja a Sky News.

A kamionosok tiltakozása nem új keletű, már november 6-tól folyamatosak a demonstrációk, több határátkelőhelyet lezártak már. Fő követelésük, hogy  a kormány (amely most van alakulóban) határozottabban lépjen fel az ukrán fuvarozókkal szemben, és akadályozza meg a külföldi versenytársak térnyerését.

Ezt is ajánljuk a témában

A mostani blokádot 24 órásra tervezik. A Sky News szerint ezzel a lépéssel még tovább növelik a tiltakozás méretét, de már egy hete is arról szóltak a hírek, hogy több ezer ukrán kamion ragadt a határokon, ami nemcsak az élelem és víz nélkül maradt sofőröknek, de az ukrán gazdaságnak sem tett jót.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Darek Delmanowicz

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eN
2023. november 28. 08:33
Helyes, így kell ezt! Nincs helye az ukrán szétvegyszerezett árunak a piacainkon.
rocktoberi-2
2023. november 28. 06:51
“…..már egy hete is arról szóltak a hírek, hogy több ezer ukrán kamion ragadt a határokon, ami nemcsak az élelem és víz nélkül maradt sofőröknek, de az ukrán gazdaságnak sem tett jót.” És? A lengyel gazdaságnak meg jót tett.
counter-revolution
2023. november 27. 23:09
Helyes! 😎
bondavary
2023. november 27. 23:00
A volt EU főnöknek, Tusknak, ha miniszterelnök lesz, hivatalból fel kéne oszlatnia a tüntetést. Morawieckinek nem feltétlenül. Érzésem szerint itt az lehet a nyerő, aki végre az ország, a gazdák, kamionosok érdekeit fogja nézni. Kezd körvonalazódni, hogy túl a hagyományokon, miért nem Tusk kapott megbízást kormány alakításra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!