Hoppá: Putyin váratlanul az ukrán határra látogatott

2023. november 10. 12:40

Szergej Sojgu védelmi miniszter is elkísérte erre az útra.

2023. november 10. 12:40

Látogatást tett a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban, a déli katonai körzet főhadiszállásán Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte pénteken Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Az Ukrajnához közeli település a szomszédos országban háborút vívó orosz erők műveleti központjává vált. 

Vlagyimir Putyin legutóbb október végén járt ott, amikor az orosz offenzíváról tárgyalt katonai vezetőkkel.    

Peszkov elmondta, hogy Putyin kazahsztáni hivatalos látogatását befejezve kereste fel Rosztov-na-Donut.

A védelmi miniszter is veletartott

Útjára elkísérte Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint az ukrajnai katonai művelet vezérkari főnöke és parancsnoka, Valerij Geraszimov is - derült ki a tájékoztatásból.

Az orosz elnöknek új katonai felszereléseket mutattak be, illetve beszámolókat hallgatott meg a katonai művelet előrehaladásáról.

Júniusban Rosztov-na-Donu volt a színhelye a Wagner-zsoldosok látványos zendülésének, akik rövid időre elfoglalták a déli katonai körzet főhadiszállását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. november 10. 17:27
Ez melyik ukràn hatàr??
tintapaca
2023. november 10. 17:12
A komoly elemzők szerint Putyin célja Odessza és északon Harkov. Ezek hamarosan az ölébe hullanak. Na, túlzok, de áldozatok árán megkapja. Akkor kezdődnek majd a béketárgyalások. Az ukránok azért tudtak eddig kitartani, mert a lkaosság 60 százalékát 1991 óta kiszervezték külföldre, hogy tartsa el őket a Nyugat. Ezért bírták még árukészletekkel. A mostani tél döntő lesz, mert mindenből kifogynak és a szerencsétlen polgári lakosság még rosszabb helyzetbe kerül. Ukrajna újjáépítése Oroszország vezetésével, Kelet-Ázsia részvételével fog megvalósulni.
Türelem
2023. november 10. 15:08
A média visszafogott Putyin látogatásait illetően.....a programban már szerepel egy vizit Záhonyban is......ahol bejelenti Kárpátalja Magyarországhoz való csatolását.
Kovács Ubul
2023. november 10. 14:45
1-2 Storm Shadow vagy ATACMS csodát tett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!