Netanjahu: A gázaiak sorsáért nem Izrael, hanem a Hamász a felelős

2023. november 11. 09:28

A kormányfő figyelmeztetett, hogy „azok a bűntettek, amelyeket most a Hamász a Gázai övezetben véghez visz, holnap akár Párizsban is megtörténhetnek”.

2023. november 11. 09:28
null

A Gázai övezet békés polgári lakosainak sorsáért egyedül a Hamász iszlamista terrorszervezetet terheli a felelősség, nem pedig Izraelt – szögezte le Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton, válaszul Emmanuel Macron francia elnök Izraelt bíráló kijelentéseire.

A francia államfő a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, péntek este közzétett interjújában úgy fogalmazott: a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légitámadások „tényszerűen a civil lakosságot érik”, és ezt semmi nem indokolhatja. Macron egyúttal felszólította Izraelt, hogy vessen véget a polgári lakosságot sújtó légicsapásoknak.

Ezt is ajánljuk a témában

Izrael mindent megtesz azért, hogy ne tegyen kárt civilekben

Netanjahu – a hivatala általa nyilvánosságra hozott közlemény szerint – emlékeztetett arra, hogy Izrael azért lépett háborúba, mert 

a terrorszervezet brutálisan meggyilkolt több száz izraelit, több mint kétszázat pedig fogságba ejtett”.

Hangsúlyozta, hogy Izrael mindent megtesz azért, hogy ne tegyen kárt civilekben, felszólítja őket a harcok által érintett területek elhagyására. Ezzel szemben a Hamász mindent megtesz annak megakadályozására, hogy a polgári lakosok elhagyják a nem biztonságos területeket, és fegyveresei élő pajzsként használják őket.

„Azok a bűntettek, amelyeket most a Hamász a Gázai övezetben véghez visz, holnap akár Párizsban is megtörténhetnek”

Az izraeli miniszterelnök szavai szerint a Hamász kegyetlen körülmények között tart fogságban nőket, gyermekeket és idős embereket, amivel emberiesség elleni bűntettet követ el. Ezen felül a terrorszervezet fegyveresei iskolákat, mecseteket és kórházakat használnak főhadiszállásként.

Netanjahu figyelmeztetett arra, hogy azok a bűntettek, amelyeket most a Hamász a Gázai övezetben visz véghez, holnap akár Párizsban, New Yorkban vagy bárhol máshol a világban megtörténhetnek. 

Ezért a világ vezetőinek a Hamászt kell elítélnie, nem pedig Izraelt” 

– szögezte le a miniszterelnök.

(MTI)

***

***

Nyitókép:

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2023. november 11. 22:37
Igen, de a jelenlegi nyugat-európai vezetők lesz.rják nagy ívben hogy ez megtörténhet az emberekkel ott is. Meg is történt már, meg meg is történik folyamatosan, csak kicsiben. Akik őket odaültették, azoknak ez az érdeke. A politikusok meg nem fognak ellene tenni, mert különben mehetnének dolgozni ráadásul sokkal kevesebb pénzért. Így most ők "valakik". És ha ennek ez az ára hogy Európát szét kell b.szni, akkor szétb.sszák.
Akitlosz
2023. november 11. 21:57
Gáza melyik országhoz tartozik?
id. Horváth József
2023. november 11. 17:48
IZRAEL léte realitás, és sikeres honfoglalás már sok volt a történelemben! Azonban a szomszédokkal és az együtt élő népekkel való barátság és békére való törekvés nélkül hosszútávon ez lehetetlen! Jichak Rabint, aki közel járt a béke megvalósításához (oslói békefolyamat) meggyilkolták! Béke csak mindkét oldal szélsőségesei kizárásával volna lehetséges!
connorj
2023. november 11. 16:41
https://m.youtube.com/watch?si=kyT1xACB0gmbN1sY&v=jTlEZdELIFg&feature=youtu.be https://m.youtube.com/watch?v=3QC7D22DbFs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!