Izraeli tisztviselők: elképesztő luxusban élnek a Hamász vezetői

2023. november 10. 17:18

Egyes becslések szerint a terroristacsoport éves szinten egymilliárd dollárt keres különféle pénzügyi manőverezésekkel.

2023. november 10. 17:18

Izraeli tisztviselők szerint a Hamász vezetői több milliárd dollárt halmoztak fel az évek során. Így míg Gáza lakossága szegénységben és nyomorban él, és a terrorszervezet akciója miatt háborúban áll Izraellel, addig 

a vezetők luxusban élnek Katarban.

David Atherton újságíró X-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy „a Gázának nyújtott nemzetközi segély évente 1 milliárd dollár, amelynek felét háborúra költik. 

Nagy részét a Hamász vezetői zsírozzák le, akik 5 csillagos szállodákban és márványozott kastélyokban élnek”.

Majd ismertette, hogy a poszthoz csatolt képen Ismail Haniyeh Hamász-vezető (jobbra) egy magánrepülőgépen látható, a Hamász más magas rangú tisztviselőivel.

Mousa Abu Marzouk, Khaled Mashal és Ismail Haniyeh vagyona állítólag egyenként 3 milliárd dollárra tehető – tette hozzá.

A Magyar Nemzet összeállításából az is kiderült, hogy a terrorcsoport egyes becslések szerint 

évente több mint egymilliárd dollárt keres egy olyan globális hálózaton, amely magában foglalja a kriptovalutákat, az ingatlanokat, a törvényes üzleteket, valamint a gázai lakosok megadóztatását és zsarolását. 

Ez a manőverezés a Hamászt a világ egyik leggazdagabb terrorszervezetévé tette.

Gázában halál, Katarban fényűzés

Zechariah Sharab, aki az X közösségi oldalon magát „büszke jemeni zsidóként” jellemzi, arról tett nemrég közzé egy videót, hogy míg a Hamász azt hirdeti, hogy „büszkék a gázai mártírjaikra”, addig a terrorszervezet vezetője Katar fővárosában, Dohában egy luxuslimuzinból „csúszik ki” egy kiadós vacsora után testőrök kíséretében.

A Magyar Nemzet cikkében megjegyezte, hogy Katar nemrég kijelentette, 

a háború után újragondolja kapcsolatait a Hamásszal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: Iranian Foreign Ministry/AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 11. 01:00
nyúlgerinc: "Elképesztő luxusban élnek a Hamász vezetői. És az izraeli tisztviselők?" Válasz erre > Miután ők nem a kőgazdag arab olajállamok eltartottjai, s nem is velejéig korrupt, tolvaj gazemberek, mint Orbán, a mintegy 10.000 shekeles jövedelmükből csak szolid jómódban élnek.
Tommaso
2023. november 11. 00:58
Mondte Carlo, miért nincs neked soha igazad?:-)) A történelem folyamán a népek vezetői, - királyok, császárok, fejedelmek, elnökök -, ( ha jobb szinvonalon is, de) egyazon országban éltek az általuk vezetett emberekkel.
MaBaker
2023. november 10. 21:00
Melyik ország vezetői nem élnek elképesztő luxusban? A logikájuk szerint az ukránokat sem kéne sajnálni ..
453682
2023. november 10. 20:07
Tudjuk a gázai gettóban élnek, amit éppen szarrá bombáztok. Vagy nem ott élnek akkor miért bombázzátok a civileket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!