Brüsszel megint befizetéseket kér hazánktól, hogy újabb 50 milliárd euróval támogassa Ukrajnát

2023. november 04. 11:57

A Külügyminisztérium szerint az sem kizárt, hogy a nekünk járó visszatartott források már rég Ukrajnában vannak.

2023. november 04. 11:57

Brüsszel újabb 50 milliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát, és ezt a pénzt a tagállamokkal akarja kifizettetni, Magyarországtól is plusz befizetéseket kér. Erről is elmondhatják véleményüket a magyar emberek a nemzeti konzultáció során – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára szombaton reggel feltöltött videóban.

Menczer Tamás kiemelte: Brüsszel több tízmilliárd euróból akar fegyvereket vásárolni, ezeket a fegyvereket Ukrajnába akarják küldeni, és „a brüsszeli kalkuláció szerint a háború a szomszédságunkban még legalább négy évig tartani fog” – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta: 

a magyar kormány ezt nem akarja, hanem azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar.   

Ráadásul Brüsszel úgy kért Magyarországtól plusz pénzt, hogy időközben és ezzel párhuzamosan évek óta visszatartja az országnak járó uniós forrásokat – fogalmazott. Menczer Tamás, megjegyezve, „nagy kérdés, hogy a nekünk járó pénz megvan-e még vagy már ez is Ukrajnában van”. A kormány természetesen minden humanitárius módon és eszközzel segíti a háború elől menekülőket, de azt nem hagyja, hogy Magyarországot belepréseljék, belesodorják ebbe a háborúba – hangsúlyozta az államtitkár. „Egy újabb, rendkívül fontos kérdés van az asztalon. Mondja el véleményét!” – mondta Menczer Tamás a közösségi oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. november 04. 21:30
"A Külügyminisztérium szerint az sem kizárt, hogy a nekünk járó visszatartott források már rég Ukrajnában vannak."....elég sokáig tartott ezt leírni.....az átlagember már régen tudja.....ja,a brüsszeliek meg a lóvét kaparják össze a kósza bőröndökből...sikerülni fog
Palatin
2023. november 04. 20:37
BIGOTT BRÜSSZELI BAGÁZS Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Palatin
2023. november 04. 20:35
Az unió tagállamok elég aljas taktikát folytatnak. A többség valószínüleg egyetért a magyar véleménnyel, de agyrészt gyávák ezt kimondani, másrész mindent megszavaznak, mert úgy is tudják, hogy a hüyleségeket Magyarország úgyis blokkolni fogja. Igy az lesz, amit ök is akarnak, de a kezüket nem kellett nekik mepiszkítani, "jó" európaiak maradnak. Ez ellen kellene valamit kitalálni.
llnnhegyi
2023. november 04. 19:23
Ma november 4. van. A NER hasít. Az ellenzék totyorog. Feri tajtrészeg, húgyos, döglik a dikóján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!