Macron: Az iszlamista terror felforgatja Európát!

2023. október 16. 23:13

A francia elnök is megszólalt a brüsszeli terrortámadással kapcsolatban.

2023. október 16. 23:13
FRANCE-POLITICS

Emmanuel Macron francia elnök iszlamista terrortámadásnak nevezte a brüsszeli merényletet – írta a bfmtv francia hírportál. A francia államfő úgy fogalmazott:

„az este, néhány perce Brüsszelt újra iszlamista terrortámadás sújtotta”

„A mi Európánkat felforgatták”

– mondta Emmanuel Macron francia elnök albániai útja során, aki azzal kezdte beszédét, hogy tisztelgett a ma esti brüsszeli „iszlamista terrortámadás” áldozatai előtt.

„Európánkat felforgatták, és az, hogy itt, együtt beszélünk erről, megmutatja, kik vagyunk: szívből, nyelvből, érzelmekből, kultúrából és jövőből élő európaiak” – tette hozzá. 

Eközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is elítélte az „aljas támadást”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy portálunk is beszámolt róla, Brüsszelben lelőttek két embert. A hírek szerint mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. A támadást követően a közösségi médiában olyan videók kezdtek terjedni, amelyeken egy arabul beszélő férfi kijelenti: „a támadás Allah nevében történt”. A férfi a felvételen hozzáteszi, három embert ölt meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: LUDOVIC MARIN/AFP/Getty Images

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChatGPT
2023. október 17. 12:03
Macrontól ez egy győzelmi jelentés a megbízói felé, ugye?
Ergit
2023. október 17. 10:58
Úgy csinál, mintha semmi köze nem lenne hozzá!
Selamat
2023. október 17. 08:52
A "A mi Európánkat felforgatták"? Azt a mindenit! S mikor ti franciák forgattátok fel a világ nagy részét és öltétek millió számra az ottani ártatlan embereket, azt csak úgy el kell felejteni, mintha meg sem történt volna? Nos, drága franciák, úgy néz ki, hogy főleg az általatok is felforgatott, majd ki is rabolt arab világ nem akar felejteni. Ki érti ennek a miértjét?
formaegy-2
2023. október 17. 08:31
"Macron: Az iszlamista terror felforgatja Európát!" Ne hazudj Európagyilkos kutya!!!!!!!!!!!! Te, Merkelhitler, a büdös korrupt, csaló, sikkasztó Európagyilkos terrorista Leyen és bandája forgattátok fel Európát, szolgáljátok a tetves terrorista rohadt USA-t Európa kárára! Elmégy a q-va anyádba a terroristáiddal együtt, Európagyilkos féreg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!