Karikó Katalin Nobel-díján gúnyolódik a szlovák újságíró

2023. október 06. 10:43

A szlovák újságíró politikai kommentárjában az mRNS-vakcina mellett azon is élcelődik, hogy Karikó Katalin és Krausz Ferenc sem Magyarországon él és alkot – pedig ez gyakori az európai Nobel-díjasok esetében.

2023. október 06. 10:43
Karikó Katalin, Nobel-díjas kutatónő

„Az oltásellenes közösség biztosan örül annak, hogy Karikó Katalin is kapott egy Nobel-díjat, mert felfedezte azt az mRNS-vakcinát, amit a félelmek szerint nem teszteltek megfelelően. A másikat Krausz Ferencnek ítélték, magától értetődő, hogy egyikük sem Magyarországon él és alkot” – írta gúnyos politikai kommentárjában a szlovák SME újságírója, Peter Schutz. Egyébként ez véletlenül sem magyar sajátosság:

nagyon gyakori, hogy az európai Nobel-díjasok hazájuktól távol kutatnak.

Schutz összefoglalójában arról is írt, hogy bár a migráció megoldása a külső határokon van, Orbán Viktor „ementáli sajtot” csinált a saját kerítéséből, és így ürügyet teremt arra, hogy „Brüsszelt szidja”. A magyar határvédelmet egyébként egy nappal korábban egy francia lap is kritizálta, majd hosszasan sorolta az európai országokat, amelyek reménytelenül küzdenek a migránsokkal.

Tegyük hozzá: a magyar határvédelem 600 milliárd forint feletti költségeiből az Európai Unió eddig szinte semmit nem fizetett ki.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2023. október 09. 20:04
És igazuk van. Sehol a világon nem magyar, hanem amerikai és német Nobel-díjnak tartják. Magyaroszágot kivéve. Se a magyaroknak, se magyaroszágnak semmi közük sincs a kutatásaikhoz. Azé az államé a dicsöség, amelyik fizette a kutatást.
zsecsaba
2023. október 09. 13:03
Nagyon tudnának örülni ha legalább 1 Nobel-díjas tudósuk lenne, akkor az sem lenne baj, ha külföldön tevékenykedik.
tikkadt-szocske
2023. október 08. 09:18
Várjuk a szír Nobel- díjasokat.
Reszelő Aladár
2023. október 08. 08:21
Ez a baj a 30 éves történelmi kontextussal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!