Tunézia is besokallt: nagyszabású biztonsági műveletet indítottak a migránsok feltartóztatására

2023. szeptember 17. 21:01

Tunézia vált az afrikai migránsok egyik legfőbb tranzitállomásává.

2023. szeptember 17. 21:01

Tunézia nagyszabású biztonsági műveletet indított a hétvégén az Európába tartó migránsok feltartóztatására – közölte vasárnap a TAP állami hírügynökség az észak-afrikai ország hatóságaira hivatkozva. Szfaksz kikötővárosában csak pénteken és szombaton több mint kétszáz migránst akadályoztak meg abban, hogy 

bárkákon tengerre keljenek Olaszország és ezáltal európai uniós terület felé.

A TAP közölte azt is, hogy a művelet során hat bárkát foglaltak le, az embercsempészek után pedig körözés indult.

Lampedusára naponta ötezer illegális bevándorló érkezik

Tunézia vált az afrikai migránsok egyik legfőbb tranzitállomásává. Szfaksztól az olaszországi Lampedusa szigetéig mindössze 190 kilométer az út. Az aprócska szigethez az utóbbi időben naponta több mint ötezer illegális bevándorló érkezett. Vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giorgia Meloni olasz kormányfő felkereste a helyi migránstábort.

Az Európai Unió a nyáron pénzügyi segélyekért cserébe megállapodott Tunéziával arról, hogy a helyi hatóságok keményebben fognak fellépni az embercsempészekkel szemben, megakadályozandó a migránsok útrakelését Európa felé.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Concetta Rizzo


 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. szeptember 17. 23:18
Lehet, hogy Tunézia biztonsági műveletei nagyszabásúak, de ahhoz képest, hogy két nap alatt " kétszáz migránst akadályoztak meg abban, hogy bárkákon tengerre keljenek Olaszország és ezáltal európai uniós terület felé," ezzel szemben mégis "Lampedusára naponta ötezer illegális bevándorló érkezik", azt lehet mondani, hogy Tunézia biztonsági műveletei gyakorlatilag hatástalanok!
Akitlosz
2023. szeptember 17. 22:52
Nem Tunézia dolga az EU határainak a megvédése! Mindenkinek a magáét!
cikoria-2
2023. szeptember 17. 22:13
vizibicikli a balatonon?
Menő manó
2023. szeptember 17. 21:59
2015-ben, mikor Magyarországra napi 10.000 ember jött be a határon Szerbia felől (nem heti 5.000 ember), akkor is meg kellett volna hívni az EU felső vezetését ezek szerint, ugye? Mindenki figyeli az europer megoldást, mások nyakába kell tolni a migránsokat "ÖNKÉNTES" alapon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!