Sajtóhír: Kadirov élve temettette el a háziorvosát, előtte meg is kínozta

2023. szeptember 13. 08:02

A csecsen vezér azzal gyanúsította a dokit, hogy megmérgezte őt.

2023. szeptember 13. 08:02

Az Euronews arról ír, hogy orosz jelentések szerint eltűnt egy Ramzan Kadirovhoz közel álló férfi, akit a csecsen vezető megmérgezésével gyanúsítanak.
Elhan Szulejmanovot nem látta senki egy éve, nem is hallottak felőle. Az orosz bloggerek híresztelése úgy tudják, Kadirov helyettesét Kadirov parancsára gyilkolták meg, ugyanis Szulejmanov nemcsak a csecsen vezér magánorvosa, de kormányának is helyettes vezetője volt.

Kadirov egészségi állapota állítólag romlik, veseproblémákkal is küzd, Kadirov szerint pedig a háziorvosa injekciósorozattal mérgezte meg őt.  A csecsen forrásokra hivatkozó VChK-OGPU azt írta, hogy 

Szulejmanovot élve temették el, előtte pedig kínszenvedésnek tették ki őt.

Dmitrij Gudkov orosz ellenzéki politikus szerint Moszkva következő áldozata épp Kadirov lehet, mert Kadirov sokáig Prigozsin szövetségesének számított „Putyinnak eddig sikerült integrálnia a csecseneket az orosz hatalmi struktúrába. Mostanra azonban az orosz elnök belefáradt abba, hogy közvetítsen a Kreml különböző frakciói között. Pontosabban, már nem tud megbirkózni ezzel a szereppel” – fogalmazott Gudkov egy Kreml-ellenes csatornának.

Hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy elkerülhetetlen a konfliktus az orosz vezetés és Ramzan Kadirov között, ugyanis 

a csecsen hadúr ma az orosz államiság egyik legnagyobb ellenfele. Jól felkészült magánhadsereg áll a rendelkezésére, 

ezenfelül befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik az orosz biztonsági apparátuson kívül is. Ez sokaknak nem tetszik, emiatt folyamatosan nő a belső feszültség. A biztonsági erők Kadirov ellen fordulhatnak.”

Nyitókép: Képernyőmentés, X
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2023. szeptember 13. 08:47
SOHA nem adunk ÖNÁLLÓ egységet, hadsereget egy kisebbségnek, országnak, olyannak akit nem tudunk, vagy alig a birodalomba tartani. Veszélyes. Erre a Habsburgok is MINDIG figyeltek mikor mi rólunk volt szó. Magyar katona oké, nagyon jó, minél több, de messze a hazától,+ de a vegyítve a többivel. Önálló egységként csak a huszároknál volt, de ott nem tudtak az osztrákok mit tenni. Sima gyalogságnál kíméletlenül betagozódott a Habsburg haderőbe a sok ezer, tízezer magyar.
ihavrilla
2023. szeptember 13. 08:47
Mit jelent, hogy "az államiság ellenfele" ?
johannluipigus
2023. szeptember 13. 08:35
Ha ez igaz, akkor a doki nagyon bátor vagy egy elmebeteg ember volt.
pipa89
2023. szeptember 13. 08:26
Nem fogjuk megérteni, mert mindent európai szemüvegen át értelmezünk. Az pedig egy másik világ, más törvényekkel, ahol mi nem élnénk túl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!