Ezt nem láttuk jönni: Putyinék rasszizmussal és „agresszív nacionalizmussal” vádolják Franciaországot!

2023. szeptember 10. 17:20

Egyben bocsánatkérést követelnek Párizstól.

2023. szeptember 10. 17:20
null

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő közölte, hogy Moszkva bocsánatkérést követel Párizstól, amiért nem engedte meg, hogy orosz újságírók részt vegyenek Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatóján a G20-ak újdelhi csúcstalálkozóját követően – számolt be az MK.ru orosz hírportál. 

Ez egy hamissággal, arroganciával és kivételesség-komplexussal átitatott politika, amely végül a képviselőire fog visszaütni” 

– írta Zaharova a Telegram-csatornáján. Szerinte Oroszország az incidenst a rasszizmus és az agresszív nacionalizmus megnyilvánulásának tekinti.

Nyitóképen: Marija Zaharova / Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
danesz1
2023. október 25. 13:48
Kérem, tudna valaki értelmes érvet felhozni az "ezt nem láttuk jönni" használata ellen? Az nem érv, hogy más nyelvben is használják, az csak fogalmazzunk kíméletesen, butaság. A kifejezés megfelel a magyar nyelv minden alkalmazott szabályának, és jól érthető. Az, hogy sokan képtelenek a nyelvünknek ellent nem mondó újszerű kifejezések befogadására, és ezt a lehető legocsmányabb módon próbálják kifejezni, nos az szomorú. Viszont vicces, hogy mennyire felháborodtak az orosz tudósítók kizárásán, de itthon vicceskednek bármelyik random kormánytag, vezető, vagy csak fideszes interjú- adásának megtagadásán, és ellenzéki újságírók kizárásán a sajtótájékoztatókról. Fake news-ra hivatkoznak - na ilyenkor nincs egy szó tiltakozás sem, pedig a doktor miniszterelnök úr is előszeretettel használja. Amúgy a nem fake news-os media helyreigazítási vesztett peres ügyeinek száma több tízezer százalékkal haladja meg a nem nere-es media hasonló mutatóját. Nos akkor hol a fake news?
Csigorin
2023. szeptember 11. 23:00
teny hogy ordenare bunko parasztsag volt, de nem 'rasszizmus' mivel az orosz az nem egy rassz.
konfucius
2023. szeptember 11. 07:17
NINCSEN ILYEN MAGYARUL, HOGY NEM LÁTTUK JÖNNI!! MI A KURVA ANYÁTOKÉRT KELL A KOMMENT3LŐKNEK TITEKET MAGYARUL TANÍTANI?! NORMÁLIS DOLOG EZ SZERINTETEK? Tegnap a bréking a repülő lezuhanásakor, amit nagy sunnyogva kijavítottatok, most ez, komolyan, kik dolgoznak nálatok? Miért kell ordító anglicizmusokat tükörfordítva cikket írni??? A retek pofátok át lesz fazonírozva, ha nem lesztek hajlandóak tisztességesen írni magyarul. Ez egy konzervatív értékeket valló portál, ahhoz méltóan tessék a magyar nyelvet beszélni!!
Vasalo
2023. szeptember 11. 07:06
Sajnos megint az oroszoknak van igaza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!