Magyar szemtanú Marokkóból: Olyan érzés volt, mintha ide-oda dobálnának a falak

2023. szeptember 09. 13:34

„Amikor volt egy nagyon hangos reccsenés, elkezdtem rohanni ki a szobából. Teljesen sötét lett.”

2023. szeptember 09. 13:34
null

Hatalmas földrengés volt péntek éjjel Marokkóban, amit a Telex egyik olvasója első kézből élt át Marrákes óvárosában. Ezt írja:

„Este 11 után kezdődött a rengés, a szobámban voltam. Az egész ágy elkezdett mozogni, mintha a szobát ide-oda rángatták volna, recsegő hang, a tárgyak kezdtek lehullani. Rémisztő volt. Régiek az épületek és attól

 féltem, beomlik vagy összedől a ház. Amikor volt egy nagyon hangos reccsenés, elkezdtem rohanni ki a szobából. 

Teljesen sötét lett. Úgy szaladtam le a lépcsőn, hogy olyan érzés volt, mintha ide-oda dobálnának a falak. Amikor kiértem és leállt a rengés, elkezdtem a többiek nevét kiabálni, hogy mindenki jól van-e, a házban senkinek nem lett baja. Megöleltük egymást. Mindenkinek remegett a lába.”

Ezt is ajánljuk a témában

Az éjszakát ők kint töltötték az udvaron, derül ki, végig szirénáztak a mentők. Sok helyi és turista 

a közeli főtérre ment ki az eset után, és ott töltötték az éjszakát.

Ezután éjjel egy körül mentek ki megnézni a környéket, romosabb épületekből dőltek ki darabok, írja az olvasó. Hozzáteszi: elővigyázatosságból nem mennek be egy darabig a házba, mert tartanak az utórengésektől. A gázpalackokat elzárták, és vizet vettek maguk mellé, az udvaron várnak.

A délelőtti órákban szétnéztek a környékükön, pár épület dőlt össze, legtöbbről csak darabok hullottak le, amiket már el is kezdtek takarítani. Információi szerint a hegyi falvakban nagyok a károk, van olyan falu, ami teljesen összedőlt.

Mint írtuk, magyar áldozatról nem tudni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. szeptember 09. 14:53
Keressünk egy új bolygót, mert ez már élhetetlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!