Szakértő: Az állóháború folytatódik, nagy áttörés továbbra sem valószínű egyik oldalon sem

2023. augusztus 21. 15:24

Demkó Attila röviden összegezte az ukrán ellentámadás legutóbbi történéseit.

2023. augusztus 21. 15:24

Demkó Attila Facebook-bejegyzésében a háború legfrissebb történéseit, jelenlegi állását elemezte. Szerinte az ukránok átkelési kísérletei a Dnyeperen pont olyan eredménnyel zárultak, mint sejtette: nem történt semmi. Hozzátette, bár sokan hangsúlyozták az akciók jelentőségét, valójában nem volt fontos, és nem ezen múlik az ukránok sikere. 

Szerinte érdemes figyelni a 82-es dandár próbálkozásait Robotyne-nél, mivel ez a legjobban felszerelt egység a nyugaton képzettek közül. Hozzátette, ennek ellenére nem jutnak egyről a kettőre, és nem sikerül áthatolniuk az oroszok védelmén. Hasonló a helyzet Bahmutnál is, ahol állóháború alakult ki komoly veszteséggel mindkét oldalon.

Kiemelte, komoly ukrán siker a Tu-22M Backfire megsemmisítése 640 km-re északra az orosz vonalaktól. 

 

„A TU-22m Backfire nagy veszteség, papíron 66 darab van belőle, de kérdés, abból mennyi repképes. Az ukránok tehát egy ritka és rendkívül drága, kb. 40 millió dollárba kerülő gépet semmisítettek meg pár tízezer dollár költségből. Zseniális művelet”

 

– összegezte.

Röviden összefoglalva Demkó szerint így áll most a háború: „az állóháború folytatódik, nagy áttörés továbbra sem valószínű egyik oldalon sem – az oroszok esetében sem Kupjanszknál”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. augusztus 21. 16:44
"Szerinte érdemes figyelni a 82-es dandár próbálkozásait Robotyne-nél, mivel ez a legjobban felszerelt egység a nyugaton képzettek közül." A 82-es dandár megsemmisülése után természetesen el fogja mondani, hogy nem történt semmi, ezt várta, ahogy azt korábban megmondta. Egy nyolcéves kínai tornászlány meszes hátú nyugger ehhez a gerincoszlophoz képest.
Master
2023. augusztus 21. 16:33
Ezt a leszerepelt demkót még mindig futtatják?
Akitlosz
2023. augusztus 21. 16:29
"Szakértő: Az állóháború folytatódik, nagy áttörés továbbra sem valószínű egyik oldalon sem" Na ezt sem a szakértőtől tudtam meg. És nem is most. Miben szakértő? A szakértőként megélhetésben? Abban igen.
Mandiner444hu
2023. augusztus 21. 16:26
Puhulnak Az OTP lekerülhet az ukrán feketelistáról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!