Demkó Attila: Ha van ország, amely semmilyen értelemben sem árulta el Ukrajnát, az pont hazánk

2024. január 06. 09:49

Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője szerint Ukrajnának eleve nem volt túl sok esélye Oroszországgal szemben.

2024. január 06. 09:49

„Ki árulja el valójában Ukrajnát?” címmel jelent meg Demkó Attila publicisztikája a Magyar Nemzeten, amelyben a biztonságpolitikai szakértő kifejti: Magyarország semmilyen értelemben sem árulta el Ukrajnát. Demkó úgy fogalmaz: 

Az áruláshoz jogi értelemben szövetségesnek kellene lenni, de minimum biztonsági garanciákat kellett volna adni. 

Ha nem a nemzetközi jogról, hanem az erkölcsről beszélünk, ott meg az az »áruló«, aki ígéreteket tesz egy harcban álló, kétségbeesett országnak, de azokat csak részlegesen váltja be” – fejtegeti a szakértő, aki arra is emlékeztet: Magyarország nem szövetségese Ukrajnának, biztonsági garanciákat nem adott, nem is ígért meg minden támogatást. 

Nem ígért nagy hangon végső győzelmet sem. 

A szakértő szerint ehelyett a magyar tanács a mielőbbi fegyverszünet és béketárgyalás volt, amiről úgy véli, hogy előbb vagy utóbb el fog jönni. „Csak sokkal rosszabb helyzetben lesz addigra Ukrajna, mint ha nincs 2014, vagy ha 2014–2022 között, esetleg 2022 tavaszán egyezik ki Oroszországgal” – fogalmaz Demkó.

Ha Ukrajna elbukik, az amiatt történik, mert eleve nem volt túl sok esélye Oroszországgal szemben, 

ráadásul messze nem kapott annyit, amit ígértek neki. Nem Magyarország ártott az ukrán népnek, hanem azok, akik felelőtlenül ígérgettek 2008 óta. A realitások kimondása nem árulás, azok ignorálása viszont minimum naivitás. Ukrajna szörnyű szenvedésének sok oka van. De egyikért sem Magyarország a felelős” – vélekedik az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2024. január 06. 17:23
Meg maga Zselé aki mások érdekébe kiprovokálta a támadást és most puszitatja saját népét....
Tommaso
2024. január 06. 14:46
14:20 > mép rosszul látja, ill átvette a Kreml hamis magyarázatát. VV PUTYIN, ORBÁN VIKTÁTOR, és a lakájmédiájuk HAZUDIK. -------------------------------------------- Oroszországot senki nem támadta meg és senki szándékában ilyesmi nem áll, senkinek meg sem fordult a fejében. Hiszen ismerjük a történelemből, hogy járt Napoleon 1812-ben, és a magyar nemzetáruló Horthy támogatta Hitler 1943/45-ben. Az, ha a NATO fegyvereket ad el, vagy - SAJÁT KÉRÉSÜKRE - új tagokat vesz fel a VÉDELMI szerrvezetbe, nem jelenti mások megtámadását. Az Orosz Birodalom az, amelyik 500 éve folyamatosan támadja a szomszédait és gyarmatositja, vagy bekebelezi azokat, ill. jelentős területeket rabol el tőlük.
Tommaso
2024. január 06. 14:38
A magát nemzethynek beállitó, valójában NEMZETÁRULÓ ORBÁN cserbenhagyta a kárpátaljai honfitársainkat, akikre rátámadt a Gonosz Birodalom, hogy újra ruszki-szolgasorba taszitsa őket. Orbán egyetlen géppisztolyt sem adott nekik, hogy megvédjék magukat. Szerencsére 35 nyugati ország szivén viseli a kárpátaljai magyarok sorsát, ha már Orbán, a nemzetrontó ruszkibérenc magyar diktátor NEM.
Tommaso
2024. január 06. 14:35
A magyar, szabadságszerető népből szolganép lett, amikor a Csúti Getzy azoknak a ruszkiknak az érdekeit kezdte képviselni, akik a magyar nép több szabadságharcát is véres kegyetlenséggel verték le, és akik 45 éven át gyarmati sorban, szolgaságban tartották nemzetünket. A nemzetáruló Orbán és bandája a ruszkik érdekeit a magyar nemzeti érdekek elé helyezi. Még abban is segit Putyinnak, hogy annak ellenfele, - azaz a NATO - ne erősödhessen. Pedig... a magyar SZUVERENITÁS egyetlen hatékony védelmezője maga a NATO.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!