Durva áradásokat okozhat Kaliforniában Hilary

2023. augusztus 21. 07:21

Történelmi mennyiségű esőt várnak.

2023. augusztus 21. 07:21

„Katasztrofális” esőzéseket várnak az Egyesült Államok délnyugati részén vasárnap éjszakára a 84 év óta első trópusi vihar nyomán. A Csendes-óceán és Mexikó irányából érkező Hilary trópusi vihar várhatóan Kalifornia déli területeit, valamint Nevada és Arizona államot érinti legsúlyosabban, az előrejelzések szerint áradásokat okozó esővel. Karen Bass, Los Angeles polgármestere arra kérte a nagyváros lakosait, hogy 

legyenek óvatosak, és lehetőleg maradjanak otthonukban. 

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom veszélyhelyzetet hirdetett a várható áradások és földcsuszamlások miatt, és a hatóságok „életet veszélyeztető” helyzetek kialakulására hívták fel a figyelmet.   

Történelmi mennyiségű esőt várnak

A Kaliforniához tartozó Catalina szigetén élőknek azt javasolták, hogy hagyják el lakóhelyüket, mert a várható magas hullámok komoly áradást okozhatnak. Az országot az előrejelzések szerint a déli San Diego környékén óránkénti 80 kilométer sebességű széllel éri el a vihar. Los Angelesben és az arizonai Phoenixben a szél ereje mérséklődik, de a lelassuló viharzónából jelentős mennyiségű csapadék hullhat, ami azt jelenti, hogy 

a Los Angeles feletti hegyekből alázúduló víz áradásokhoz vezet. 

Kalifornia, Arizona és Nevada államok sivatagi területein is történelmi mennyiségű esőt várnak, Las Vegasban, ahol a nyarat rekordhőség jellemezte, most ritka árvíz fenyeget, és néhány óra alatt akár a teljes éves csapadékmennyiség több mint fele lehullhat.

(MTI)

Nyitókép: Frederic J. BROWN / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2023. október 03. 18:18
ISTEN nem ver bottal!!!
Reszelő Aladár
2023. augusztus 22. 11:05
Ez lett volna, ha elnök lesz.
jobbközépen
2023. augusztus 21. 14:48
Ez a név kötelez, egyet jelent a katasztrófával.
C.Dömötör
2023. augusztus 21. 10:38
Érdekes, hogy a Hawaii katasztrófa nem lesz kivizsgálva, azt elsunnyogják az amerikaiak. Pedig a Maui tűzvész egy furcsa dolog volt. Egy erdőtűz, ahol a fák megmaradnak, csak a házak, és az autók égnek ki. A tűz arra is figyelt, hogy ne forduljon rossz irányba, így a milliárdosok házai épségben maradtak. Biden nagyvonalúan reagált, és 700$ kapott minden család. Azon a héten 20 milliárd dollár jutott Ukrajnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!