Bendarzsevszkij: Oroszország azt tud importálni, amit csak akar

2023. augusztus 06. 22:31

A szakértő szerint nem váltak valóra a nyugati remények.

2023. augusztus 06. 22:31

Néhány napja a Versztka orosz független oknyomozó portálon jelent meg egy nagyon fontos elemzés: hozzájutottak a háború után vezetett, zárt orosz vám statisztikákhoz – írta Bendarzsevszkij Anton külpolitikai elemző. Ebből kiderül, hogy

a nyugati reményekkel szemben Oroszország lényegében olyan- és annyi terméket tud behozni az országba, amit és amennyit csak akar.

Csak az elmúlt fél évben 502 millió dollár értékben importáltak nyugati chipeket – főleg azokat, amelyeket orosz rakéták gyártásához használnak. 171 millió dollárért hoztak be alkatrészeket a polgári repüléshez, és több millió dolláros értékben a védelmi iparban használt ipari gépeket.

Kapcsolódó vélemény

G. Fehér Péter

Magyar Hírlap

Idézőjel

Oroszország megnyerte az olajháborút.

Ehhez semleges országokon keresztül több száz közvetítő céget használnak. Májusban még egy Airbushoz használt francia-amerikai sugárhajtású hajtóművet is behoztak.

***

Nyitókép: Metin Atkas / AFP 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Master
2023. augusztus 07. 08:44
Antonka megvilágosodott?
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 07. 08:38
Egy moszkvai plázában árudömping van. Féláron minden! Az ipohonétól az AMG merciig. Nekünk puha wc papírunk van mert minálunk van a nyírfa ami kell hozzá. Autógumitok sem lesz mert az ipari korom nálunk van. Mi viszont mindent is elő tudunk állítani. Nálunk vannak az alapanyagok és a korlátlan energia. Nálatok semmi....de embargóztok. Aki hülye az is marad.
Kormánypárti2
2023. augusztus 07. 08:15
Nem baj, majd Ursula bejelenti a százhuszonötödik nem működő szankciót. Bubó doktor kezelésbe vehetné már.
nyúlgerinc
2023. augusztus 07. 07:25
Na végre egy igaz szó ennek az ukrán férfi nemi szervnek a szájából....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!