Az EU eltitkolta, semmit sem érnek a szankciók

2023. július 29. 15:06

Oroszország megnyerte az olajháborút.

2023. július 29. 15:06
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„A moszkvai vezetés nem ujjongott hangosan, de valószínűleg csendben ünnepelt a Kreml falain belül. Oroszország ugyanis megnyerte az olajháborút.  A hír gazdasági körökben komoly visszhangot kapott, de nem mondhatjuk, hogy meglepetésszerű sokkot okozott. A globális olajüzletben érdekelt körök tudták: az olajháborút Oroszország ellenében nem nyerhetik meg.

Az Egyesült Államok és az Európai Bizottság számos intézkedést vezetett be az orosz energiahordozó kivitelének csökkentésére. A cél az volt, hogy ezzel is problémát okozzanak az orosz kincstárnak, csökkentve bevételeit. Úgy látszik azonban, hogy a hatástanulmányok nélkül bevezetett büntető intézkedések alaposan célt tévesztettek, különösen az EU részéről. Az Unió inkább saját magát bűntette azzal, hogy lemondott az olcsó orosz gázról és a méregdrága amerikai cseppfolyós energiahordozó megvásárlására kényszerült.

Ha bárki azt gondolná, hogy mindez Brüsszelben mellbe vágta az eurokratákat, akkor nagyon téved. Bármennyire is furcsán hangzik, de 

pontosan tudták, hogy az általuk bevezetett szankcióknak ez lesz a következménye. 

Érdemes ezzel kapcsolatban idézni Christopher Daviszt, Oroszország szakértőt, az oxfordi egyetem professzorát.

A nemzetközi szaktekintély nem kevesebbet állított, minthogy az Európai Bizottság csak az Oroszország elleni szankciók bevezetése után kezdett a büntető intézkedések hatásával foglalkozni. Ekkor készített egy titkos tanulmányt, amelyet nem osztottak meg az uniós polgárokkal. E szerint túl gyorsan hozták meg a döntéseket, és mindezt politikai nyomásra tették, nem volt előzetes gazdasági hatástanulmány. Az EU nem csinált semmilyen tervet a szankciók hatásáról, véletlenszerűen döntött.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 07. 05:26
Azt is vegyük figyelembe, hogy: https://www.origo.hu/teve/20230806-megmutatta-melleit-kollo-babett-2023.html?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_02
nempolitizalok-0
2023. július 30. 19:02
Ezen mit lehet eltitkolni? Amúgy a szankciók nagyon is érnek valamit, a libsik sikeresen teszik tönkre az EU országait. Putyin ki fogja tüntetni Ursulát és néhány német libbantat.
fater0921
2023. július 30. 12:11
Minek titkolták?????Mindenki tudta már az első másodpercben, hogy szart sem érnek a szankcióik, de csak tolják.......tönkretéve Europát. Persze ez a cél!!!!!!!!!!!!!
bagira002
2023. július 30. 01:06
Zelenszkij elvtárs magyaroktól ellopott üzemanyaggal tudja tankokkal a harcot folytatni , oroszok minél több ukrán harci járművet kilőnek annak a magyarok örülnek , annál kevesebb magyar gázolaj kell .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!