Politico: A nukleáris eszkaláció kockázata még mindig túl nagy ahhoz, hogy megnyugodjunk

2023. július 10. 19:53

A lap szerint aggasztó Putyin figyelmeztetése.

2023. július 10. 19:53

A Politico egy véleménycikket jelentetett meg, melyben kifejtik, hogy az orosz-ukrán háború nukleáris eszkalációjának kockázata túl nagy ahhoz, hogy megnyugodjunk.

Kifejtik, hogy nem csak Zaporizzsja esete aggasztó, hanem az is, hogy Putyin gyakran figyelmeztetett „baljós következményekre” minden olyan nemzet számára, akik beavatkoznának az ukrajnai háborúba.

 

„Legfelsőbb tanácsadói pedig mindenféle vérlázító nukleáris fenyegetéseket fogalmaztak meg – a legnyilvánvalóbbakat a hidegháború óta”

 

 – jegyezték meg.

Bár sok elemző szerint ezek a fenyegetések csak üres szavak, melyek célja a nyugati országok megfélemlítése, kifejtette a lap, hogy Oroszország már eddig is rengeteg tabut szegett meg: „maga az invázió, az általuk elfoglalt városokban elkövetett atrocitások, a gátak lerombolása, a civilek és otthonaik célba vétele, és természetesen ukrán gyerekek ezreinek elrablása” – sorolták a vélt tabukat, majd feltették a kérdést, „úgy tűnik, hogy a tabuknak már nincs meg az a hatalmuk, mint régen – a nyugati vezetőknek és döntéshozóknak tényleg kockáztatniuk kellene?”

Nyitókép: Alexander Kazakov / SPUTNIK / AFP

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2023. július 17. 17:57
Úgyis az lesz a vége, hogy legyalulják a földet. Elég tévesen értelmezni egy adatot műholdképet... Sajnos a jenkik nem tudják elfogadni a többpólusú világot. Öntelt, beképzelt, a végtelenig aljas banda.
connorj
2023. július 17. 01:51
https://maglyatuz.hu/termek/maglyatuz/
connorj
2023. július 10. 23:10
Oroszok a baj: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Oroszok Miért is kellene belenyugodniuk a kisebbségi létbe????
Csigorin
2023. július 10. 20:12
tetszik vagy sem, Oroszorszag visszacsinalja a sajat 91-es Trianonjat. Nem vesz vissza mindent ami a Szovjetunio resze volt, de az oroszlakta teruletek vagy visszaternek, vagy minimum autonomiat kapnak az uj orszagban. Hogy melyik, az az illeto orszag hozzaallasan mulik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!