Német lap: A „határokon uralkodó törvénytelenségnek” az európai demokrácia látja kárát

2023. július 20. 12:00

Természetesen Magyarország migrációs politikáját is negatív példaként emlegeti a Spiegel.

2023. július 20. 12:00
null

A Spiegel szerzője arról ír, hogy a görög partoknál, pontosabban Pülosztól nem messze egy Európa felé igyekvő, pakisztáni, szíriai, és egyiptomi migránsokkal teli hajó borult fel, és többen életüket vesztették. Az író szerint ez nem történt volna meg, ha a görög parti őrség résen van, és nem hagyja a migránshajót órákra magára. 

Véleménye szerint az uniós külső határokon eluralkodó „apátia” következtében a társadalmak egyre közönyösebben figyelik a mindennapi erőszakot, mind kevésbé éreznek együtt a kisebbségekkel, a „margóra szorult” emberekkel. Normálisnak tekintik a bezárkózást, az elriasztást, a kirekesztést. Megerősödik az illiberalizmus és a tekintélyelvűség, a közvélemény türelmetlenebbé és radikálisabbá válik.

Természetesen a szerző negatív példaként veszi elő Magyarországot, nehezményezi azt, hogy – mint fogalmaz – 

menedékkérelmet csak a kijevi és belgrádi magyar nagykövetségen nyújthatnak be.

A szerző szerint ezzel Magyarország gyakorlatilag törvényen kívül helyezte a menedékjogot. Az Európai Bizottság ugyan kötelezettségszegési eljárást indított, ami nem sűrűn fordul elő ilyen okok miatt, de egyébként a cikk szerint nemigen hangzik el bíráló szó más tagállamok részéről.

Nyitókép: Bernard Barron / AFP

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 28. 12:33
https://m.youtube.com/watch?v=polIh3uhweI&pp=ygUQU2FsYWZpc3QgZ2VybWFueQ%3D%3D
connorj
2023. július 28. 12:31
Német??? 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 https://m.youtube.com/watch?v=NRZiTreKcCk&pp=ygUTTXVzbGltIGdlcm1hbnkgYXRhYw%3D%3D
Gasztronauta
2023. július 21. 20:47
Miért kell a Spiegelnél hazudozni?
Nyugati_Adam
2023. július 21. 19:19
A tömeges, ellenőrizetlen képességekkel rendelkező, túlnyomórészt fiatal férfi migránsok beengedése a lehető leginkább költséges módja a hiányzó emberi munkaerő pótlásának. Erre sehol és semmikor nem sikerült működő modellt kidolgozni és alkalmazni. Ugyanakkor mindenféle ellenőrizetlen tömeg beengedése egy ország területére óhatatlanul feszültséget gerjeszt és minden ilyen esetben terrorcselekményeket idéz elő. Ezen a helyzeten semmit sem lehet változtatni, különösen az olyan polgárosodott országokban, amelyben alapvetően csak az állam alkalmazhat erőszakot, Jó példa erre a francia helyzet, amely egyre gyakrabban bomlasztja a polgári létezés minden elemét. Ha a határon kívül, a donor ország területén nem lehet a személyeket egyenként megvizsgálni, előéletét, szakismereteit ellenőrizni, képességeit felmérni, akkor a befogadás az adott ország polgáraival szemben az állam az egyik legdurvább galádságot követi el. Az erőszakos behatolás ellen egyetlen megoldás a lőparancs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!