Moszkva a szegényeket küldi „önkéntesként” a frontra

2023. július 11. 10:42

A brit védelmi minisztérium szerint a moszkvai önkormányzatok cégeket zsarolnak, hogy küldjenek embereket a hadseregbe.

2023. július 11. 10:42

A moszkvai önkormányzati hatóságok azzal fenyegetőznek, hogy visszavonnak szerződéseket építőipari cégektől, ha azok nem teljesítik az Ukrajnában szolgálatot teljesítő „önkénteseket” biztosító kvótákat – közölte a brit védelmi minisztérium a Sky News cikke szerint. Napi hírszerzési tájékoztatójában azt írta, hogy az intézkedést Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester 

valószínűleg hallgatólagosan támogatja”.

„A lépés valószínűleg elsősorban az Oroszország szegényebb régióiból, például Dagesztánból és a közép-ázsiai államokból származó etnikai kisebbségeket fogja érinteni, akik a moszkvai építőipari munkások többségét teszik ki” – mondta a minisztérium. A cikk szerint 

a jobb módú moszkvaiak viszont védelmet élveznek majd.

Nyugati elemzők úgy látják: az elmúlt hónapokban végrehajtott toborzási akciót a kelet-ukrajnai Bahmut városáért folytatott hónapokig tartó harcban elszenvedett súlyos személyi veszteségek vezérelték.

Nyitókép: Illusztráció / ANATOLII STEPANOV / AFP

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 11. 15:30
Tele van a net olyan videókkal, amelyeken utcákról fogdossák össze, verik meg és rabolják el erőszakkal az embereket az ukránok és viszik őket katonának. Miközben még egy hasonló videó sem készült Oroszországban.
Akitlosz
2023. július 11. 15:21
Ez a brit tudósok vágya. Cégek nem tudnak katonának küldeni. Nem parancsolhatják meg az alkalmazottaiknak, hogy katonának menjenek.
Player1
2023. július 11. 14:43
Persze tudjuk, a Brit hadseregben hindu és thai HERCEGEK harcolnak, az angol szegények meg a HILTON-ban laknak teljes panzióban... tényleg SZÁNALMASAK..
zsolti123
2023. július 11. 14:07
Szelenszki/Jeszenszki pedig az orosz hadifoglyokat, köztük a magyarokat. ======= Orosz hadifoglyokat küldenek az aknamezőkre az EU- és NATO-érett ukránok Egyiküknek sikerült elmenekülnie. ======= https://index.hu/kulfold/2023/07/11/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij/emberi-pajzsnak-hasznaljak-az-orosz-hadifoglyokat-az-ukranok/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!