Bevételi rekordot döntött a Barbie a nők által rendezett filmek között

2023. július 24. 20:23

Greta Gerwig filmje több mint háromszázmillió dolláros globális jegybevételével megelőzte a Wonder Womant is.

2023. július 24. 20:23

Greta Gerwig Barbie című filmje nyitóhétvégéjén bevételi rekordot döntött Észak-Amerikában a nők által rendezett filmek között.

Az észak-amerikai mozikban a hétvégén 162 millió dollár értékben adtak el jegyet a filmre, ezzel a Barbie megelőzte a 2019-ben bemutatott Marvel Kapitányt és a 2017-es Wonder Womant is. Az Anna Boden társrendezésében készült Marvel Kapitány a bemutató hétvégéjén 153,4 millió dolláros, míg a Patty Jenkins által rendezett Wonder Woman 103,3 millió dolláros jegybevétellel nyitott Észak-Amerikában.

A Barbie több mint 337 millió dolláros globális jegybevételével világszinten is megelőzte a Wonder Womant, amely 228,3 millió dollárral nyitott, a Marvel Kapitányt azonban, amely nyitóhétvégéjén globálisan 455 millió dolláros jegybevételt hozott, nem sikerült lehagynia.

Az észak-amerikai mozikban az idei eddigi legjobb nyitóhétvégét produkáló Barbie rekordbevétele a nézők összetételét tekintve különösen figyelemreméltó, hiszen a közönség 65 százalékát nők tették ki. Ez a film alaptémáját tekintve ugyan nem nagy meglepetés, a kasszasikerek körében azonban rendszerint a férfi nézők voltak többségben, ahogy az a Marvel Kapitány és a Wonder Woman esetében is megfigyelhető volt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó


 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2023. július 25. 13:22
Ezt a filmet biztos, hogy soha nem nézem meg. Már azt is ki nem állhatom, hogy a csapból is az folyik, hogy mekkora siker és milyen jó ez a rózsaszín fos.
korona.2.0
2023. július 25. 10:58
KÉRNÉM A TISZTELT SZERKESZTŐSÉGET, HOGY SZERKESZTHETŐSÉG VAGYIS A SZÖVEG JAVÍTÁSI LEHETŐSÉGÉT IS TEGYE LEHETŐVÉ ! KÖSZÖNET A SZÖVEG TÖDELÉSI LEHETŐSÉGÉÉRT !
korona.2.0
2023. július 25. 10:46
A zsidóknak nem kevés méregkeverése van ebben az irányzatban, így ebben a hülye filmben ! A zsidók által meghülyített emberiség most már készen áll az örömteli öngyilkosságokra. A feminizmus maga a méreg magva. Ilyen brutális megroppanása a társadalmaknak még eddig nem volt tapasztalható. A remény már csak a SARIJÁBAN keresendő, amely szerint a NŐKET rövid pórázon KELL tartani, mert az agyuk soha nem lesz felnőtt agy, hanem csak egy INGATAG pillanatokként változó gondolkodásmód. Ezek a szajhák már nem törődnek semmivel, hanem csak azzal, hogy SZÓRAKOZHASSANAK kedvükre. Úgy hallottam, hogy a kis ribancok azon síránkoznak Afganisztánban is, hogy UNATKOZNAK otthon. Hát, férfitársaim jól elbántunk magunkkal !
august
2023. július 25. 09:22
:)) Kicsi zavart érzek az erőben, ugyanis a nálunk világhírű, és tucarnyi díjat elnyert filmeknél az 1500-as fizető néző a módi, ellenben a nyugati erlvtársaiknál a kasszákba dőlő lóvé. Most akkor a besöpört díjak és elismerések a lényeg, vagy a dollármillós bevételek? Vicces hogy éppen a film kapcsán jósolják, hogy világszerte hiány lesz a rózsaszín festékekből, és nagyot kaszálhat majd aki bespájzolt belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!