Az utolsó vegyi fegyvereit is megsemmisíti az USA

2023. július 07. 12:39

Amerika vállalta, hogy szeptember 30-ig az összes vegyi fegyverét megsemmisíti.

2023. július 07. 12:39
Black Lives Matter protests across the country after George Floyd's death

Hamarosan megsemmisítik az Egyesült Államok utolsó vegyi fegyvereit a Kentucky megye keleti részén található Blue Grass Army Depot katonai létesítményben. Ez az egyik legnagyobb fegyverraktár, ahol még vegyi fegyvereket is tárolnak. 

Az amerikai hadsereg hamarosan megsemmisíti az itt tárolt 51 ezer darab M-55 típusú, szarin (GB) ideggázzal töltött rakétáit, amelyek az ország utolsó vegyi fegyverei. Az Egyesült Államok egy több évtizedes kampány keretében semmisítette meg vegyi fegyvereit, melyekből az I. világháború kezdetétől a hidegháború végére 30 ezer tonnányit halmozott fel.

Az utolsó vegyi fegyverkészletek egy részét már ártalmatlanították a múlt hónapban egy Colorado államban található speciális kémiai megsemmisítőközpontban (PCAPP), amelyet direkt az ilyen típusú fegyverek eltüntetésére hoztak létre az ötvenes években. A katonák egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, nagy hatásfokú égetőben semmisítik meg a vegyi fegyvereket, melyekben többek között rendkívül mérgező mustárgáz és szarin is található.

Az Egyesült Államok a nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény (CWC) keretében vállalta, hogy szeptember 30-ig megsemmisíti összes vegyi fegyverét.

(MTI)

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. július 09. 15:41
Fú ezt most kurvára elhitük. Felvonulás is lesz?
bagira002
2023. július 09. 06:03
Európai emberekre szórják , egy adagot a covidot már megkaptuk . Folytatják a gyártását Zelenszkij barátjánál . Oroszok egy vírus labort lebombáztak ahol amerikai kísérletek folytak .... az is nagy marha aki elhisz hogy a cikk tartalmát.
alenka
2023. július 09. 03:20
Aha....küldik zelenskijnek ...
Akitlosz
2023. július 08. 16:45
Na és ki hiszi el? Senki sem tudja leellenőrizni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!