A női labdarúgó-vb nyitómeccse előtt lövöldöztek Új-Zélandon, többen meghaltak

2023. július 20. 08:42

Legalább két embert megölt és további ötöt megsebesített egy fegyveres férfi Aucklandban.

2023. július 20. 08:42

Legalább két embert megölt és további ötöt megsebesített egy fegyveres férfi, aki csütörtökön 

a női labdarúgó-világbajnokság megnyitójára készülő Aucklandban kezdett lövöldözni. A hatóságok közlése szerint az elkövető is meghalt. 

A lövöldözés alig pár órával a 9. női labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse előtt történt Új-Zéland legnagyobb városában. Chris Hipkins új-zélandi kormányfő televíziós sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hatóságok szerint a fegyveresnek nem voltak társai, és a rendőrség nem kutat más elkövetők után.

 A lövöldözésnek nem volt határozott politikai vagy ideológiai motivációja, ezért nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot” 

– hangsúlyozta Hipkins. A kormányfő hozzátette, hogy a történtek miatt nem változtatnak a sportesemény tervezett menetén, de a városban megerősítették a rendőri jelenlétet.

Aucklandbe több ezer külföldi játékos és turista érkezett a világbajnokságra, 

amelyet Ausztrália és Új-Zéland közösen rendez. Andrew Coster rendőrfőnök elmondta, hogy a lövöldözésben egy rendőr, valamint négy civil sérült meg. Coster tájékoztatása szerint 

az elkövető feltehetően egy 24 éves férfi volt, és egy építkezésen dolgozott, 

ahol a lövöldözés történt.

A férfi egy pumpás sörétes puskával volt felfegyverkezve, és lövöldözve ment végig egy épülő házon, majd egy felső szinten a liftaknából folytatta a lövöldözést, ahol később holtan találták. A férfit korábban házi őrizetre ítélték, de engedélyt kapott arra, hogy bejárjon a munkahelyére.

(MTI)

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. július 20. 13:24
Női foci... csak az agresszió és a pusztítás jár a nyomában, Nem kellene engedni ezt, mondjuk nemet a női focira, mondjunk nemet a nőkre! Legyenek ők is gender-semlegesek, elég volt abból, hogy megkülönböztetik magukat, kirekesztik a társadalom felét!!! • [Mostanában azt gyakorlom, hogy libsi ideológiákat gyártok mindenféle hírekből. Milyen lett?]
Potymog
2023. július 20. 09:45
"A férfit korábban házi őrizetre ítélték, de engedélyt kapott arra, hogy bejárjon a munkahelyére." Ebből is látszik, mekkora hülyeség a házi őrizetesdi. Ha valaki nagyon ártalmas lehet a társadalom többi tagjára, rács mögött a helye. Ha meg nem különösebben ártalmas, had mászkáljon szabadon. A házi őrizet egy marhaság.
cutcopy
2023. július 20. 09:04
Új-Zéland, eddig arról volt híres hogy a béke és nyugalom szigete..
5m007h 0p3ra70r
2023. július 20. 09:02
A férfi a momentán nevű terrorszervezet új-zélandi radikális szárnyához tartozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!