Róna Péter: Magyarország egy vasat sem fog kapni az Európai Uniótól! (VIDEÓ)

2023. június 29. 19:42

Orbán Viktor pedig nem felel meg az európai közösségnek – véli a közgazdász.

2023. június 29. 19:42
null

Róna Péter volt az Index Konkrétan című podcastjának legutóbbi vendége. A közgazdász többek között beszélt a magyar Alaptörvényről, amelyet ő nem tart érvényesnek, továbbá elmondta azt is, hogy szerinte Magyarország egy fillért se fog kapni az Európai Uniótól, ugyanis Orbán Viktor szerinte nem felel meg az európai közösségnek.

Úgy fogalmazott: „a 2022-es választás azt mondta az európai közösségnek, hogy végül is

Arra a kérdésre, hogy miért annyira biztos benne, hogy hazánk képtelen lesz megállapodni az EU-val, azt felelte, hogy „a magyar politikai, jogi, társadalmi szerkezet nem fér bele az európai kontextusba”. A közgazdász szerint már a csatlakozási tárgyalások alatt nagyon hamar kiderült, hogy nem értik a magyarokat.

Róna szerint az volt éveken keresztül a feltételezés az EU-ban, hogy az Orbán-kormány olyan, amilyen, de majd a magyar társadalom megbirkózik vele. Szerinte a nagy vízválasztó a 2022-es választás volt, amikor kiderült, hogy a magyar társadalomnak Orbán megfelel, az európai közösségnek viszont nem, és az Unió ezért nem fog Magyarországnak pénzt adni. 

A közgazdász úgy véli, a magyar gazdaság tönkremegy, ha nem kapja meg a uniós pénzeket. 

***

Róna Péter: A rezsicsökkentés a rossz modell

Az ellenzéki közgazdász újfent kifejtette a véleményét a rezsicsökkentésről. Ő inkább arra kényszerítené a fogyasztókat, hogy kevesebbet fogyasszanak.

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. június 30. 15:01
. "Orbán Viktor pedig nem felel meg az európai közösségnek" Magyar nép, vagy az európai közösség választ? ....
Kamcsatka5
2023. június 30. 13:33
Viszot te olmot fogsz kapni!
Giovanni
2023. június 30. 12:41
Róna Péter úr, rendkivül nagy a pofája, mert a brancshoz tartozik és élvezi Brüsszel bizalmát. De ha egyszer kilépünk az Unióból, merthogy a jelenlegi folyamatokból ez következik, akkor sirhat, amenyyit akar, mert elveszti a legfőbb támaszát.
jostothu
2023. június 30. 12:08
Most már bízok benne, hogy megjön a pénz. Ha ez a kurva nagy szakértő így "megszakértette".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!