„Orbán Viktor személyes érdeke volt a hadifoglyok kiszabadítása” – mondta az ukrán külügyminiszter

2023. június 20. 16:20

Dimitro Kuleba szerint a magyar miniszterelnöknek meg kellett mutatnia a „magyarországi és a külhoni magyaroknak, hogy ő az egyetlen védelmezőjük”.

2023. június 20. 16:20
null

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek személyes érdeke fűződött az ukrán hadifoglyok Oroszországból Magyarországra történő átszállításában. Szerinte ez az akció

mivel szerinte a kormányfőnek „meg kellett mutatnia a magyarországi és a külhoni magyaroknak, hogy ő az egyetlen védelmezőjük”.

„Azt mondták, hogy a hadifoglyok szabadon azt csinálnak, amit akarnak. Valójában ez nem igaz. Ellenőrzés alatt állnak. A konzul és a nagykövet nem látogathatja meg őket, hiába követeljük ezt kitartóan. És most minden eszközt bevetünk, hogy bejussunk állampolgárainkhoz, és hazahozzuk őket” – idézte a külügyminisztert az ukrán eurointegration nevű portál.

***

 

Nyitókép: Amanuel Sileshi / AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. június 21. 13:45
Persze bármekkora hülyeséget lehet bemondani, viszont az történelmi tény, hogy volhíniában az ukrán parasztjaid önszorgalomból lemészároltak mintegy 100 ezer lengyelt. A saját szomszédjaikat, csecsemőtől várandós anyákon keresztül aggastyánig.
Hohokam
2023. június 21. 12:58
Kurva nagy titkot mondok neked, Kula. Ha a stílusotok nem a "követel", vagy az "azonnal" vagy a "mindenképpen" lenne, akkor talán még szóba is lehetne veletek állni, bár igen nagy toplák durung parasztok vagytok alapból. De így - egyszerűen felesleges. Úgysem értenétek.
formaegy
2023. június 21. 11:58
Neked és a rühes terrorista puccosseggű érdeke pedig, hogy legyilkoltatjátok az ukrán embereket a világ legaljasabb gyilkos terrorista USA érdekekért! Tömeggyilkos rühes náci férgek! Nagyot köp!
Galsó Atya
2023. június 21. 09:16
Nem tudom. És te se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!