Josh Hammer: Mi vagyunk azok a zsidók, akik szembeszállunk Sorossal

2023. június 10. 14:11

„Zsidók Soros ellen” néven alapított új szervezetet az amerikai politikai kommentátor, aki szerint Soros bírálata és a harc ellene nem antiszemitizmus.

2023. június 10. 14:11
null

„Hazafias, Amerika-, Izrael-, szuverenitás- és jogállamiság-párti zsidók világszerte irtóznak Sorostól. Soros György etnikai és vallási háttere nem akadályozhat meg minket abban, hogy annak nevezzük, ami ő: gonosznak” írta Josh Hammer amerikai konzervatív politikai kommentátor. Hammer a Newsweekben megjelent cikkében hangsúlyozta:

Úgy fogalmaz, Soros bírálata azonnal antiszemitizmus-stigmát és ártalmas „zsidógyalázás” vádat von maga után. Holott Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról, „filantrópjáról” és társadalmi aktivistájáról – valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és disztópikus képére formáljon át egész országokat, legalább öt különböző kontinensen.

Hammer úgy érvel, ő, mint zsidó szerkesztő rendszeresen megosztja olykor provokatív véleményét is, amelyek lehet, hogy sértik a baloldali olvasók érzékenységét, és akik lehet, hogy őt ezért gyűlölik. „Ez azonban nem antiszemitizmus, ez nem zsidógyűlölet, hanem a véleményem” – írta a szerző.

Az Egyesült Államokban hogyan tette tönkre a nagyvárosok hétköznapjait Soros a szélsőbaloldali ügyészek kampányának támogatásával: „Soros a világon bárki másnál nagyobb mértékben felelős azért, hogy Amerika néhány legikonikusabb városa anarchikus városi pokollá süllyedt” – ismertette a tényeket a szerző.

és szélsőséges terrorcselekményekkel összefüggésbe hozható palesztin szervezeteket támogat, »csak azért, hogy a Demokraták fedezékből szidhassák Izraelt«” – írta Hammer.

A politikai kommentátor szerint itt az idő, hogy azok, akik zsidóként kritikusak Soros tevékenységével és véleményüket fel is merik vállalni, egységesen megszerveződjenek: „itt az ideje, hogy ezt a széles körben elterjedt érzést hivatalossá és működőképessé tegyük. A múlt héten Will Scharf konzervatív aktivista, volt szövetségi ügyész és jelenlegi

– jelentette be. Majd idézett új kezdeményezésük alapvetéséből: „zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából. Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja. (...) A baloldaliság nem a zsidóság, és baloldal-ellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni. Pont.”

***

 

Niytókép: Wiktor Dabkowski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 12. 21:40
Gondolom,magyar közpénz is van benne..
Domokos
2023. június 11. 16:54
Alakul - alakulgat , csak mégérjük hogy ezek megtisztitsák a pelyvától ezt a világot .
zsuuuzsaaa
2023. június 11. 04:21
Oké, értem .... de az öreg lassan 100 éves, jó 20-30-40-50 éve el lehetne tőle határolódni, eddig mit tetszettek csinálni? Mi van a testvérével egyébként?
Kamcsatka5
2023. június 10. 22:33
Két részeg összeverekszik, az őket szétválasztani akarót ketten megverik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!