Így reagált a kötekedő újságíróra Novák Katalin (VIDEÓ)

2023. június 10. 12:34

A magyar államfő szerint Juncker már sehol sincs, de Orbán Viktor még mindig a helyén.

2023. június 10. 12:34
null

„Hiszek a kölcsönös tiszteletben. Nem hiszem, hogy az európai családon belül tiszteletlenséget kellene mutatnunk egymás iránt. Én ebben hiszek” – válaszolt Urs Greding, svájci újságíró kérdésére Novák Katalin köztársasági elnök a csütörtöki Svájci Gazdasági Fórumon.

Az újságíró a magyar államfő beszédét követő panelbeszélgetésen idézte fel, hogy 2015-ben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság akkori elnöke „diktátornak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, majd az Európai Tanács csúcstalálkozójára érkezve, kézfogásuk során arcon is vágta a magyar kormányfőt.

Greding ezzel kapcsolatban arról kérdezte Novák Katalint, hogy Magyarország továbbra is „otthon érzi-e magát” az Európai Unióban. A köztársasági elnök erre azt válaszolta,

Fontos részei vagyunk Európának, és fontos tagjai az uniónak”. Majd hozzátette: 

„ha bármilyen kérdés felmerül, valódi, komoly kérdések, akkor azokat meg kell vitatnunk és válaszokat kell adnunk rájuk és ezt a feladatot Magyarország el is végzi”. Továbbá arra is emlékeztette az újságírót, hogy 

„Továbbá azt gondolom, hogy az Európai Unió jövőjéhez hozzá kell járulnunk azzal is, hogy megpróbáljuk közösen megvitatni, hogy mi lenne az ideális működése a különböző intézményeknek, és mint Európa hogyan lehetnénk sikeresebbek. Tehát úgy vélem, fontos szerepet kell vállalnunk egy ilyen vitában” – mondta. 

Az Interlakenben tartott gazdasági fórumon Novák Katalin beszédet is mondott, amelyben a demográfiai kihívásokról, a magyar családpolitikáról, a munkahelyteremtésről, valamint a kelet-közép-európai régió megerősödéséről is beszélt.

 

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stephan
2023. június 11. 00:58
En fideszes vagyok - de ez hulye valasz volt.
Andilla
2023. június 10. 23:18
Ráadásul még tökéletesen is néz ki.
Töki
2023. június 10. 21:53
Szép volt Kataljn asszony!
Almassy
2023. június 10. 19:34
Svájc ugye nem tagja az EU-nak... Svájcba ugye az egyik legszigorúbb a bevándorlás?! Svájc tulajdonképpen miből is él?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!