Harciszúnyogokat vetnek be az ukránok Oroszország szerint

2023. június 28. 07:05

A náci Németországban is kísérleteztek hasonlóval.

2023. június 28. 07:05
null

Igor Anatolijevics Kirilov, Oroszország sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője, nemrég azt állította, hogy az ukránok nyugat-nílusi lázat terjesztő szúnyogokat vetnek be az orosz katonák ellen – írja a Telex. Kirilov szerint az ukránok drónokkal juttatják el a fertőző szúnyogokat azokra területekre, amelyeket elöntött a víz a Nova Kahovka-i gát felrobbantása óta. 

A vádra az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznikov úgy reagált, hogy az „légből kapott” történet. 

A portál cikke felidézi, hogy nemrég körbejárta az internetet az hír, miszerint a második világháborúban a náci Németország kísérletezett fertőzött szúnyogokkal. Heinrich Himmler, az SS vezetőjének parancsára 1941-ben létre is hoztak egy laboratóriumot a dachaui koncentrációs táborban. Egy 1944. szeptember 23-án keltezett titkos jelentésben a rovartani laboratórium vezetője, Eduard May megemlítette, hogy maláriaszúnyoggal kapcsolatos kutatásokat végeznek.

A Tübingeni Egyetem ökológusa, Klaus Reinhardt szerint a nácik azt is megvizsgálták milyen lehetőségek vannak a szúnyogok támadó célra történő felhasználására – írja a portál. A Telex azt is hozzátette, egyes kutatók szerint a nácik nemcsak kísérletezgettek a szúnyogokkal, hanem be is vetették őket a háborúban.

Frank Snowden, a Yale Egyetem történelemprofesszora azt állítja, hogy Olaszországban a szövetségeseket maláriával betegítették meg a németek. Ette ugyanakkor nincs konkrét bizonyíték.

***

 

Nyitókép: Getty Images / LWA

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. június 29. 01:54
"egyes kutatók szerint a nácik nemcsak kísérletezgettek a szúnyogokkal, hanem be is vetették őket a háborúban." Most melyik nácik? A német nácik, vagy az ukrán nácik?
Turán
2023. június 28. 14:27
Qrva anyjukat. Nem győzöm takarítani a hűtőrácsot. Kár hogy nincs a muszkáknak valami ellenlabor. :-)
Samael
2023. június 28. 13:56
A kocsira szaró galambokat is Ukrajnából irányítják
Intar
2023. június 28. 12:46
Az már évekkel ezelőtt bizonyítást nyert, hogy ukrajna a jenkik vegyi és biológiai laboratóriuma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!