Óvóhelyre kellett menekíteni a béketárgyalásra érkező afrikai vezetőket Kijevben

2023. június 16. 13:16

A politikusok pénteken Zelenszkijjel, szombaton pedig Putyinnal tárgyaltak volna.

2023. június 16. 13:16
null

A kijevi robbanások miatt óvóhelyre kellett menekíteni a béketárgyalásra Ukrajnába érkező afrikai vezetőket  – számol be a Sky News.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, Dél-Afrika, Szenegál, a Comore-szigetek és Egyiptom vezetői pénteken találkoztak volna Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy a mihamarabbi békéről tárgyaljanak, szombaton pedig a tervek szerint tovább utaztak volna Oroszországba, ahol Vlagyimir Putyin várt volna rájuk. 

Az afrikai vezetők egy szálloda légvédelmi óvóhelyében találtak menedéket.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kijevi bombatámadás után hogyan folytatódik az afrikaiak békemissziója. 

Vitalij Klicsko kijevi polgármester beszámolója szerint Pogyil kerületet érték találatok. Figyelmeztetett, hogy további rakéták is a főváros felé tartanak. Az ukrán légvédelem közben arról tudósított, hogy hat Kinzsal rakétát, hat manőverező robotrepülőgépet és két drónt semmisített meg.

Nyitókép: PHILL MAGAKOE / AFP 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2023. június 16. 19:05
"Az ukrán légvédelem közben arról tudósított, hogy hat Kinzsal rakétát, hat manőverező robotrepülőgépet és két drónt semmisített meg." Meséljetek még hoholok.
cavszabo
2023. június 16. 19:05
Érdekes lesz innen Dél-Afrikából jelentenem, hogy a Dél-afrikai államfő szóvívó, Vincent Magwenya szerint ő nem tud semmilyen robbanásról, ők nem láttak, nem hallotak semmit, és hamis szerinte az ilyen jelentés.
Unknown
2023. június 16. 15:09
Micsoda műsor lehetett! Menekültek szerencsétlenek, közben kandikamerával filmezhették őket.
Cirbi
2023. június 16. 15:02
Mindez a cirkusz azért, hogy NE találkozhassanak Putyinnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!