Autóval törték át a Vatikán kapuját

2023. május 19. 06:42

Az elkövetőt lövésekkel sem tudták megállítani.

2023. május 19. 06:42
null

Autó száguldott át csütörtök este a Vatikán keleti Szent Anna-kapuján, áttörve a svájci gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrző pontján – közölte a Szentszék. A tájékoztatás szerint az autó először megközelítette a kaput, de a svájci gárda megtagadta a behajtást.

A sofőr ezután tett egy fordulót, majd nekihajtott a bejáratnak.

A vatikáni biztonságiak a jármű feltartóztatása végett megpróbálták kilőni annak első kerekét. Annak ellenére, hogy a pisztolyból leadott lövés a bal első sárvédőt érte, az autó továbbhajtott egészen a Cortile di San Damasóig, vagyis az Apostoli Palota hátsó udvaráig.

A sofőr ott felszólítás nélkül kiszállt járművéből és a biztonságiak őrizetbe vették.

A 40 év körüli férfit haladéktalanul orvosi vizsgálatnak vetették alá. A vatikáni egészségügyi igazgatóság „pszichikai rendellenességet” állapított meg nála. A férfi jelenleg a vatikáni csendőrség fogdájában van őrizetben.

Egyelőre nem tudni, hogy Ferenc pápa az incidens közelében tartózkodott-e. A katolikus egyházfőnek a Vatikánváros túloldalán van a szállása, a Szent Márta-házban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. május 19. 11:58
Szerencsére Isten mindenható, így semmi sem árthat a földi helytartójának.
Dezsőke
2023. május 19. 11:48
lehet szavakkal, testbeszéddel, fölényességgel és lehet valamire utalóan is kifejezni dolgokat, megrettenteni stb. is lehet...
Tibibácsi
2023. május 19. 11:43
Szerintem egy dollárbaloldali, sorosista bérenc volt, brüsszeli szankciókkal súlyosbítva. Esetleg egy covidos migráns, LMBTQ támogatással. Kihagytam valamit narancsosok?
Box Hill
2023. május 19. 10:22
A Sátán jogosítványt szerzett valahol. Aztán egy autót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!