Brutálisan megverték a francia first lady, Brigitte Macron unokaöccsét a dühös tüntetők

2023. május 16. 20:07

A francia first lady családját egyre több fizikai támadás éri Macron politikája miatt.

2023. május 16. 20:07
null

Nyolc embert letartóztattak, miután Brigitte Macron unokaöccsére támadtak Emmanuel Macron hétfői, tévében közvetített beszéde miatt. A kormányellenes tüntetők az északi Amiens városában estek neki Jean-Baptiste Trogneux-nak – számol be a BBC.

A férfi sérüléseket szenvedett a fején, a karján és a lábán is.

Trogneux-t a család csokoládéboltja előtt támadták meg, ahol már többször is megfordultak az elnökkel elégedetlen tüntetők.

Helyi lakók siettek Brigitte Macron unokaöccsének segítségére. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, a rendőrség később arról számolt be, hogy nyolc embert letartóztattak.

A francia first lady kedden az AFP-nek nyilatkozva elmondta, kiáll családja mellett, és elítéli az erőszakot. Jean-Baptise Trogneux édesapja, Jean-Alexandre Trogneux pedig azt mondta, a tüntetők ezzel átléptek egy határt.

A Trogneux család csokoládéboltjai Franciaország-szerte támadások célpontjaivá váltak az utóbbi időben. 

„Emmanuel Macronnak semmi köze az üzletünkhöz" – mondta az esetekre reagálva Jean-Alexandre Trogneux – „Nem értem ezeket az embereket, akik továbbra is zaklatnak minket. Néhányan még az üzleteink és termékeink bojkottálására is biztatják a tüntetőket.”

 

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2023. május 17. 09:50
Tisztázzuk: az elnök feleségének rokonain kiélt bosszú semmivel sem erkölcsösebb, mint az orosz magánszemélyek vagyonának lefoglalása szerte a világban. Az indok ugyanaz, azokat sújtjuk, akik kapcsolatban állhatnak a károkozóval, függetlenül a vélelmezett kapcsolat valóságától vagy mértékétől.
Igazszó
2023. május 17. 06:37
Flansziák... Minden maflás jó helyre megy! Pusztuljanak!
Ernie Pantuso
2023. május 17. 05:53
Egy szó: Remek.
Draco Paladin
2023. május 16. 22:23
Mi kezdhetnenk a fideszcelebekkel, Alekosszal pl, aztan ott van a Pistaocsem, vagy maga a Lolo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!