Agresszív manőverrel hergelte az amerikaiakat egy kínai vadászgép (VIDEÓ)

2023. május 31. 12:07

Vitatott terület felett repült az Egyesült Államok felderítő repülőgépe, ezt nem nézte jó szemmel a kínai légerő.

2023. május 31. 12:07
null

„A Kínai Népköztársaság J-16-os vadászpilótája „szükségtelenül agresszív” manővert hajtott végre az amerikai légierő RC-135-ös repülőgépének elfogása közben” – áll az Egyesült Államok Indo–csendes-óceáni Parancsnokságának közleményében. Az eset még május 26-án történt, amikor

egy kínai J–16-os vadászrepülő elfogta az amerikai légierő RC–135-ös felderítő repülőgépét egy vitatott hovatartozású terület felett

a Dél-kínai tenger térségében.

A parancsnokság egy felvételt is, amelyen az látszik, hogy a kínai vadászgép az elfogási műveletet követően elhúz az amerikai gép előtt, ekkor mintegy 120 méter volt a távolság a két repülő között. A parancsnokság szerint ez egy „provokatív és veszélyes” manőver volt. 

„Az Egyesült Államok továbbra is repül, hajózik és tevékenykedik mindenütt, ahol a nemzetközi jog ezt lehetővé teszi” – fogalmazott a közlemény. 

Közel egymillió vadászgépalkatrészt nem talál a Pentagon

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DOD) nem tudott elszámolni az F-35 Lightning II vadászrepülőgépéhez tartozó mintegy 1 millió pótalkatrészről - állapította a Kormányzati Elszámoltathatósági Hivatal (GAO) felülvizsgálata. Az elveszett alkatrészek, amelyek között olyan tételek vannak, mint csavarok, gumiabroncsok és futóművek, mintegy 85 millió dollár értékűek.

 

Nyitókép: Handout / DVIDS / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2023. május 31. 18:26
Ha a jenkiknek nem tetszik, akkor menjenek haza, és repüljenek a kaliforniai partok mellett.
Igazszó
2023. május 31. 17:55
Agresszív manőverrel hergelte a kínaiakat egy usa katonai gép (VIDEÓ).
Aerion
2023. május 31. 17:14
Mielőtt agresszív manőverekről kezdünk beszélni, válaszoljunk arra a kérdésre, mit keresett abban a légtérben egy amerikai katonai gép? Mi a jó büdös kurva élet redvás faszát volt ott.
panir
2023. május 31. 16:49
Az amcsi pilótáknak barna alsójuk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!