A kanadaiakat nagyon nem érdekli a monarchia és III. Károly

2023. május 07. 12:16

Sőt, sokuk el is törölné.

2023. május 07. 12:16
null

Három kanadaiból kettő, azaz a kanadaiak kétharmada eltörölné a monarchiát – írja a Politico az Abacus Data felmérésére hivatkozva.

A kanadai liberális kormányfő, Justin Trudeau szombaton részt vett III. Károly koronázásán, hiszen Kanada államfője a brit király.

A kanadaiakat azonban nem nagyon érdekli a monarchia. A francia nyelvű Quebec tartományban például nemrég eltörölték a kötelező királyra tett esküt, és az ottani lakosság 82 százaléka ellenzi a monarchiát. A kanadaiaknak a koronázás előtt csak 4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy követni fogja a szertartást. Az Angus Reid közvéleménykutatónak a kanadai megkérdezettek 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy III. Károly nem lesz jó uralkodó. 

Nyitókép: Aaron Chown / POOL / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. május 08. 09:15
III. Károly lehet progresszista is a brit alkotmányos monarchiában. Ő az első egyetemi diplomás (műv.történész) és elvált király a trónon. Nekünk még az is szimpatikus lehet, hogy távoli rokonságban áll a gr. Rhédey családdal és Zalánpatakon vett birtokot és házat. Igy májusban el-ellátogat oda, hogy nyugodtan élvezhesse a természetet és a helyi konyhát.
Obsitos Technikus
2023. május 07. 22:41
És ez kit érdekel? Ott a színes zoknis Castro-fattyú, imádják azt.
Csak egyszerűen
2023. május 07. 22:08
Az álliberális wokebaromságok fellegvára, korábbi nevén Kanada.
Akitlosz
2023. május 07. 17:39
"Az Angus Reid közvéleménykutatónak a kanadai megkérdezettek 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy III. Károly nem lesz jó uralkodó. " Milyen a jó uralkodó Kanada számára? III. Károlynak nincsenek széles jogkörei. Odahaza sem, nemhogy Kanadában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!