Áll a bál: már egy román liberális politikus is támadja Novák Katalint a Kölcsey-szobor leleplezése miatt

2023. április 20. 06:27

Adrian Cozma szerint a köztársasági elnök felelős a kialakult „káoszért”.

2023. április 20. 06:27
null

Ahogy azt a Mandiner is megírta, Novák Katalin szerdán Nagykárolyban Kölcsey Ferenc-szobrot avatott. A köztársasági elnököt akkor magyarellenes rigmusokat skandáló nacionalista tüntetők fogadták, többek közt „Erdély román föld és a románoké” feliratú molinókat is magukkal hoztak.

Most Adrian Cozma liberális román politikus szólalt meg az ügyben: szerinte Novák (és az RMDSZ) volt az, aki „önként vagy akaratlanul ezt a káoszt teremtette”. Mindenesetre szerinte a magyar köztársasági elnök „nem tartotta tiszteletben azokat az ajánlásokat és útvonalakat, amelyeket a román belügyminisztérium és a biztonsági szolgálat képviselői kialakítottak”. Mint írta, 

Szerinte a romániai demokratikus pártoknak (ellentétben az RMDSZ-szel) nem áll érdekében az efféle konfliktusok generálása, nem támogatják a románok és magyarok elidegenítésére törekvő csoportok szélsőséges megnyilvánulását, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségűek.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. április 20. 11:06
A román, mint ősi pásztornép, majd arrébb diffundál Nyugat-Európába. Mint ahogy ide diffundált a Kárpát-Medencébe. Maguktól létrehozni semmit nem fognak. Ki kell várni, stratégiai nyugalom.
amca
2023. április 20. 10:00
Miért is hívták ezeket kecskeba.óknak ?
kitiltott
2023. április 20. 09:51
Azért elkellene már végre magyarázni a románoknak hogy nem mi kéredzkedtunk be a román királyhoz hanem fordítva történt..mi magyarok engedtik be a románokat Erdélybe .. Akik ugyanúgy a magyar állam által finanszírozott katonaság védelme alá kerültek ..
optimiska
2023. április 20. 09:40
1990 ben a felbőszült románok Petőfit és Kossuthot keresték az erdélyi magyar városokban, most hogy Kölcsey is lelepleződött, érthető, hogy nem bírnak az indulataikkal. Erről maguk a bunkó, műveletlen és gyűlölködő románok tehetnek. Pl. Cozma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!